Συρία: Η κυβέρνηση αποδέχεται τον τερματισμό των «επιχειρήσεων μάχης»

 Η συριακή κυβέρνηση δήλωσε σήμερα πως αποδέχθηκε να σταματήσουν οι «επιχειρήσεις μάχης» που δεν έχουν στόχο την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, Μέτωπο αλ Νόσρα, ή οργανώσεις που συνδέονται με αυτό, όπως προβλέπει ένα σχέδιο ΗΠΑ-Ρωσίας.

Η Δαμασκός ανέφερε πως θα συντονιστεί με τη Ρωσία για να αποφασίσουν ποιες ομάδες και ποιες περιοχές θα περιληφθούν στο σχέδιο για τον «τερματισμό των εχθροπραξιών» το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το Σάββατο σύμφωνα με το σχέδιο ΗΠΑ-Ρωσίας.
Σε ανακοίνωσή της η συριακή κυβέρνηση τόνισε τη σημασία να σφραγιστούν τα σύνορα και να σταματήσει η υποστήριξη από το εξωτερικό σε ένοπλες ομάδες και «να εμποδιστούν αυτές οι οργανώσεις από το να ενισχύσουν τις ικανότητές τους ή να αλλάξουν τις θέσεις τους, προκειμένου να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο ναυάγιο αυτής της συμφωνίας».

Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «αποδέχεται να σταματήσουν οι επιχειρήσεις μάχης στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων στρατιωτικών προσπαθειών κατά της τρομοκρατίας, οι οποίες στρέφονται εναντίον του Νταές, του Μετώπου αλ Νόσρα και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που συνδέονται με αυτό και με την οργάνωση Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τη ρωσο-αμερικανική ανακοίνωση».
Το Νταές είναι το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο συριακός στρατός επιφυλάσσεται του δικαιώματος «να απαντήσει σε οποιαδήποτε παραβίαση από τις ομάδες αυτές [που θα στρέφεται] εναντίον σύρων πολιτών ή εναντίον των ενόπλων δυνάμεών του», προστίθεται στην ανακοίνωση.