Συρία: Μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί το Ιντλίμπ

Σε ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί έχει μετατραπεί η ανταρτοκρατούμενη περιοχή του Ιντλίμπ στην Συρία, καθώς το κλίμα παραμένει τεταμένο εν αναμονή της επίθεσης που ετοιμάζεται να εξαπολύσει ο Συριακός Στρατός με τις ευλογίες της Ρωσίας και του Ιράν.

Τις τελευταίες ημέρες ο Μπασάρ αλ-Άσαντ και οι σύμμαχοί του συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις και βαρύ οπλισμό στα σύνορα τις επαρχίας Ιντλίμπ, ενώ ισχυρές ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας βρίσκονται στα ανοιχτά της Συρίας για «ασκήσεις».

Νωρίτερα σήμερα, έγιναν αναφορές για σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις από την Ρωσική ΠΑ κατά των θέσεων των ανταρτών, ενώ ο Συριακός Στρατός μετέφερε και άλλους άντρες και επιθετικό στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή (πλωτές γέφυρες, άρματα μάχης κ.ά.) στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Άσαντ είναι έτοιμες να «επιλύσουν» το πρόβλημα των ανταρτών στο Ιντλίμπ.

Παράλληλα, στη Συρο-Τουρκική μεθόριο, στις επαρχίες Χάμα και Ιντλίμπ, έφτασε νέα κομβόι φορτηγών που μετέφεραν στρατιώτες, άρματα μάχης, εφόδια και άλλο στρατιωτικό υλικό.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι πολλοί αντάρτες πωλούν τα όπλα τους και διαφεύγουν στην Τουρκία, όσο η επιχείρηση του Συριακού Στρατού ετοιμάζεται να εκδηλωθεί.

Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει την Ρωσία να άρει την υποστήριξη της στην στρατιωτική επιχείρηση του Άσαντ κατά των ανταρτών στο Ιντλίμπ, με αλλεπάλληλα τετ-α-τετ μεταξύ των ΥΠΕΞ και των ΥΠΑΜ των δύο χωρών, όμως μέχρι στιγμής η Ρωσία δεν φαίνεται να πείθεται από τα τουρκικά επιχειρήματα.

Νωρίτερα το πρωί, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε τον Άσαντ και τους συμμάχους του να μην επιτεθούν στην Ιντλίμπ.

Στις 7 Σεπτεμβρίου οι Πρόεδροι της Τουρκίας, του Ιράν και της Ρωσίας θα συναντηθούν στο Ταμπρίζ του Ιράν για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία.

Με πληροφορίες από Fars News, Hawar News, Ahval.