Συρία: Μόσχα και Άγκυρα κατέγραψαν εκατέρωθεν 22 και 12 παραβιάσεις της εκεχειρίας

Η ρωσική πλευρά στην επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για την επιτήρηση της ειρήνευσης στην Συρία κατέγραψε 22 παραβιάσεις της εκεχειρίας στην χώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ η τουρκική πλευρά ανέφερε 12 παραβιάσεις, σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης των Αντιμαχόμενων Πλευρών στην Συρία.

“Στην διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, η ρωσική πλευρά στην Επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για τις παραβιάσεις της Κοινής Συμφωνίας κατέγραψε 22 περιπτώσεις πυροβολισμών στο Ιντλίμπ (9), στην Λατάκια (5), στο Χαλέπι (7), στην Χάμα (1). Η τουρκική πλευρά κατέγραψε 12 περιπτώσεις παραβιάσεων στις επαρχίες Ιντλίμπ (5) και Λατάκια (7),” σύμφωνα με την σημερινή αναφορά του κέντρου.

Έπειτα από έξι ώρες διαπραγματεύσεων στο Σότσι της νοτιοδυτικής Ρωσίας, πριν από ένα περίπου μήνα, οι Ερντογάν και Πούτιν αποφάσισαν σε πρώτο χρόνο να αναπτύξουν ρωσικές και συριακές στρατιωτικές περιπολίες σε περιοχές της μεθοριακής ζώνης που συνορεύει με την περιοχή όπου ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε την επιχείρησή του.

Πρόκειται δηλαδή για μια ζώνη ασφαλείας μήκους 120 χιλιομέτρων υπό τον άμεσο έλεγχο της Άγκυρας, έναντι των 440 χιλιομέτρων που ζητούσε αρχικά.