Συρία: Νεκρά 13 μέλη της ίδιας οικογένειας

Μάχες και σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές σε όλη τη Συρία, μεταξύ άλλων στην Δαμασκό, όπου βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 49 αντικαθεστωτικοί μαχητές, και στην Αρίχα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 πολίτες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, κυβερνητικές δυνάμεις έστησαν ενέδρα σε αντάρτες σε ένα προάστιο στρατηγικής σημασίας, την συνοικία Άντρα, σκοτώνοντας 49 εξ αυτών.

Η συνοικία θεωρείται σημαντική διότι επιβλέπει μια οδό από την οποία αντάρτες μετέφεραν όπλα στην Δαμασκό.

(Στην φωτογραφία στρατιώτης του Ελευθερου Συριακού Στρατου παρακολουθεί μια περιοχή στο Χαλέπι)

Στην Αρίχα, μια πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ, σημειώθηκε βομβαρδισμός στο κέντρο της πόλης με τουλάχιστον 23 νεκρούς, γεγονός που η αντιπολίτευση κατήγγειλε ως μια ακόμα «φρικτή σφαγή».

Στο μεταξύ στο χωριό Μπάιντα, σε μια παράκτια περιοχή, βρέθηκαν οι σοροί 13 ανθρώπων, περιλαμβανομένων έξι παιδιών, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ. Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε ότι «φιλοκαθεστωτικοί παραστρατιωτικοί που ήθελαν να εκδικηθούν για τους νεκρούς τους σκότωσαν μια οικογένεια», υπενθυμίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί παραστρατιωτικοί στην περιοχή.

Στην επαρχία Χάμα, το χωριό Σούραν, που βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών, έγινε στόχος βομβαρδισμού με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο επτά άνθρωποι.

Συνολικά σήμερα βρήκαν το θάνατο πάνω από 90 άνθρωποι, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πoυ υπολογίζει σε πάνω από 100.000 τους νεκρούς από τη σύρραξη στη Συρία.

(Στη φωτογραφία η κηδεία στενού υποστηρικτή του προέδρου Άσαντ – του Μοχάμεντ Ντάρα – στην Λατακια)

Ενώ η σύρραξη συνεχίζεται, η Μόσχα, μια από τις τελευταίες πρωτεύουσες που υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ετοιμαζόταν να υποδεχθεί αύριο τον αντιπρόεδρο της Συρίας Κάντρι Τζαμίλ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Δειτε το ρεπορτάζ του nbc

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy