Συρία: Οι δυνάμεις του Άσαντ ετοιμάζονται να εισβάλουν στην πόλη της Ντεράα

 Ο Συριακός στρατός απέστειλε περισσότερους στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό σε πεδία μάχης στην πόλη και γύρω από την πόλη Ντεράα την Κυριακή, προετοιμάζοντας μια μεγάλη επίθεση για να οδηγήσει τους τρομοκράτες εκτός της νότιας πόλης.

Ο στρατός προώθησε μεγάλο αριθμό δυνάμεων και εξοπλισμού στην πόλη Ντεράα μετά τις προέλσαση του στην Ανατολική Ντεράα και την απελευθέρωση της συνοριακής διέλευσης του Nasib.

Πηγές ανέφεραν ότι ο στρατός προετοιμάζεται για μια επικείμενη επιχείρηση απελευθέρωσης της πόλης Ντεράα.

Οι πηγές ανέφεραν ότι μόνο μερικά χωριά στα ανατολικά Ντάρα είναι ακόμα υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών και η περιοχή έχει περάσει στον στρατό που ελέγχει σχεδόν το 95% της Ανατολικής Ντεράα.

Μερικές ομάδες του ΙΚ και της Al-Nusra εξακολουθούν να επιχειρούν στη Νότια και Δυτική Ντεράα και ορισμένες άλλες τρομοκρατικές ομάδες δραστηριοποιούνται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας.

Ο στρατός κατάφερε να καταλάβει τις στρατηγικής σημασίας βάσεις ραντάρ και αεροπορικής άμυνας στην περιοχή Basar al-Harir, ανατολικά της πόλης Ντεράα, μετά την κατάληψη του περάσματος Nasib στα σύνορα με την Ιορδανία.

Οι στρατιώτες απελευθέρωσαν επίσης αρκετές περιφέρειες και δήμους στην Ανατολική Ντάραα, μεταξύ των οποίων οι Σαμάντ, Σαμάι, Άρζ αλ-Ατραχ, Τζίσιγια, Χίρμπετ Κοόλ, Αμπού Κατουούν, Αλ Μασάφι, Αμπού Ράας, Αλ Σαμάτσιιτ, Ντέντα, Μακτάλα, Χίρμπετ αλ-Κουτού, Χίρμπετ αλ Ντεϊρ και Χίρμπετ Μαράμπα.

Πηγή Fars News Agancy