Συρία: Οι δυνάμεις του Άσαντ πολύ κοντά στην επικράτηση στην επαρχία Ντέραα

 Ο Συριακός Στρατός προετοιμάζεται να ξεκινήσει μια ακόμη φάση της μεγάλης κλίμακας επίθεσης στη Δυτική και Νοτιοδυτική Ντέραα για να τερματίσει την παρουσία των ανταρτών από τα νότια σύνορα της χώρας με την Ιορδανία.

Σύμφωνα με το Sputnik, ο Συριακός στρατός σχεδιάζει να ξεκινήσει μια σημαντική επίθεση στο δυτικό και νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας Ντέραα, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ήδη καταφέρει να απελευθερώσει πάνω από 1.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης τις τελευταίες ημέρες.

Τα ανατολικά σύνορα της Γραμμής Μπράβο, που είναι μια περιοχή ανάχωμα μεταξύ του συριακού στρατού και των ισραηλινών δυνάμεων, βρίσκονται στη Δυτική Ντέερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Συριακός στρατός σχεδιάζει να απελευθερώσει τις περιοχές Hawz Yarmouk, Hith, Tasil, Azwan, Nafe’eh, al-Shajara, al-Harra και τη στρατηγική πόλη Kafr Shams που συνδέει τη νότια Quneitra με τη Βόρειο Δυτική Ντέραα στην επικείμενη επιχείρηση του.

Την Κυριακή, οι στρατιώτες προέλασαν ενάντια στις θέσεις των ανταρτών και κατέλαβαν τη στρατιωτική βάση Al-Zomayr στην Ανατολική Ντέραα.

Άλλες μονάδες του στρατού κατάφεραν να αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ανταρτών μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ντέραας, αποκτώντας τον έλεγχο των υψωμάτων του Αλ-Ζαμιτσί.

Οι δυνάμεις του Συριακού Στρατού έχουν φτάσει σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την μεθόριο με την Ιορδανία, σύμφωνα με πληροφορίες από το πεδίο της μάχης.

Ο Στρατός του Άσαντ φτάνει ολοένα και πιο κοντά στις πόλεις της Σέιντα και του Αλ Νάεϊμεχ στην Ανατολική Ντέραα, οι οποίες αποτελούν τα αρχηγεία των ανταρτών στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Fars News και Sputnik