Συρία: Οι Κούρδοι μεταφέρουν τραυματίες μέσω των περιοχών που ελέγχουν οι Τούρκοι

Αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τραυματίες και μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι, αναχώρησε σήμερα από την πόλη Ρας αλ-Άιν, στη βόρεια Συρία, η οποία πολιορκείται από τις τουρκικές δυνάμεις και τους Σύρους βοηθητικούς τους.

Η αυτοκινητοπομπή, που αποτελείται από τουλάχιστον 50 οχήματα, μεταξύ των οποίων ασθενοφόρα, αναχώρησε από το νοσοκομείο της πόλης που θεωρείται διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους εμπολέμους. Φλόγες υψώνονταν από το νοσοκομείο μετά την αναχώρηση της αυτοκινητοπομπής.

Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τη Συρία

Νωρίτερα σήμερα, οι δυνάμεις των ΗΠΑ αποσύρθηκαν από μία βάση στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν σήμερα από τη μεγαλύτερη βάση τους στη βόρεια Συρία, στο πλαίσιο της αποχώρησης περίπου 1.000 στρατιωτών από την περιοχή αυτή που ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου και μια ΜΚΟ.

Περισσότερα από 70 τεθωρακισμένα οχήματα που έφεραν την αμερικανική σημαία και μετέφεραν στρατιωτικό υλικό, συνοδευόμενα από ελικόπτερα, διέσχισαν τη διεθνή διαδρομή περνώντας από την πόλη Ταλ Ταμρ, διαπίστωσε ανταποκριτής του AFP.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αυτοκινητοπομπή αποσύρθηκε από τη βάση Σαρίν, κοντά στην πόλη Κομπάνι, και κατευθύνθηκε προς την επαρχία Χασακέ, ανατολικότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ