Συρία: Πηγές διαψεύδουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις Κούρδων μαχητών

 Πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διέψευσαν σήμερα πως ο στρατός εκτόξευσε πυρά εναντίον θέσεων Κούρδων μαχητών των Μoνάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην επαρχία Χάσακα, καθώς η πολιτοφυλακή υποστήριξε νωρίτερα πως ένας από τους μαχητές της τραυματίστηκε από σφαίρες των τουρκικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων.

«Είναι απολύτως αναληθές», τόνισε μια από τις πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, προσθέτοντας πως δεν διεξήχθη καμία επιχείρηση από τον τουρκικό στρατό κοντά στην επαρχία Χάσακα.
Ο εκπρόσωπος του YPG Ρεντούρ Τζελίλ είχε δηλώσει στο Reuters πως τουρκικά άρματα μάχης πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή και άνοιξαν πυρ εναντίον των κούρδων μαχητών μεταξύ των πόλεων Καμισλί, Αμούντα, που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις, στην επαρχία Χάσακα.

Παράλληλα μια άλλη στρατιωτική πηγή τόνισε πως η Τουρκία απάντησε με πυρά πυροβολικού έπειτα από την εκτόξευση ρουκέτας και πυρών από την Συρία που έπληξε την τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς, που βρίσκεται περίπου 80χλμ δυτικά από το σημείο όπου οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στο συριακό έδαφος, εξαπολύοντας την στρατιωτική τους επιχείρηση.

Δεν κατέστη σαφές ποια δύναμη εκτόξευσε την ρουκέτα και άνοιξε πυρ από την συριακή πλευρά, τόνισε η πηγή.

Η πόλη βρίσκεται απέναντι από μια περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από κουρδικές δυνάμεις αλλά επίσης κοντά σε μια περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

‘Ενας άλλος τούρκος αξιωματούχος τόνισε πως τρεις ρουκέτες έπληξαν την Κιλίς και πως τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.