Συρία: Πούτιν και Ερντογάν θα συζητήσουν τη Δευτέρα για την Ιντλίμπ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχουν συνομιλίες της Δευτέρα για την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε γνωστό την Παρασκευή ότι Πούτιν και Ερντογάν θα συζητήσουν για την Ιντλίμπ.

«Βλέπουμε ότι η κατάσταση στην Ιντλίμπ επιδεινώνεται. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να σταματήσουμε τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, είμαστε σε στενές επαφές με τη Ρωσία και το Ιράν για το ζήτημα. Πρόσφατα συζητήσαμε αυτό το θέμα και με άλλους εταίρους. Θα συνεχίσουμε αυτές τις επαφές, ειδικότερα, ο πρόεδρος μας Ερντογάν θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Πρόεδρο Πούτιν τη Δευτέρα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πακιστάν.

Πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία, ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες μπορεί και να συναντηθούν στο Σότσι τη Δευτέρα.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ίσως θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν στο Σότσι τη Δευτέρα. Ωστόσο δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε επίσημα», ανέφερε η πηγή.

Την περασμένη Παρασκευή, Πούτιν και Ερντογάν διεξήγαγαν συνομιλίες για τη Συρία με τον Ιρανό ομόλογό τους Χασάν Ροχανί στην Τεχεράνη. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν κυρίως στην κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας και στην αποκατάσταση της ειρήνης στη χώρα.

Πηγή: Sputnik