Συρία: Προέλαση του συριακού στρατού στην Νταράα – ΦΩΤΟ

Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα που υποστηρίζονται από την αεροπορία, συνεχίζουν να επιτυγχάνουν τους στόχους της αποστολής τους στην επαρχία Νταράα, απελευθερώνοντας 2 νέα χωριά στο βραχώδες οροπέδιο του Al-Lijat.

Το «Jadal and Hawsh hamadah» ήταν απολύτως ασφαλισμένο από τα συριακά στρατεύματα μετά από έντονες συγκρούσεις με ομάδες ανταρτών της αντιπολίτευσης, την Κυριακή το απόγευμα.

Συνολικά, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν επιβάλλει τον πλήρη έλεγχο τους σε 9 χωριά από την έναρξη της ευρείας κλίμακας επιχείρησής τους στην περιοχή Al-Lijat.

Εν τω μεταξύ, οι μαχητές της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τις περιοχές υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης στην πόλη Νταράα, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι πολλοί πολίτες τραυματίστηκαν.

Επιπλέον, πηγές επί του πεδίου επιβεβαίωσαν την αξιοσημείωτη συνεργασία μεταξύ των φυλών της Νταράα – που ζουν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών – και των μονάδων του συριακού στρατού, παρέχοντας πολλές πληροφορίες σχετικά με το κίνημα και την έδρα των ανταρτών.

Πηγή: ABNA