Συρία: Αντάρτες και αντικαθεστωτικοί δεν θα συμμετάσχουν στη συνάντηση της αντιπολίτευσης

Οι αντάρτες και οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία ανακοίνωσαν πως θα μποϊκοτάρουν την συνάντηση της αντιπολίτευσης στο Κάιρο, χαρακτηρίζοντάς την ως «συνωμοσία» και κατηγορώντας τους συμμετέχοντες ότι υποχωρούν μπροστά σε ένα «ρωσο-ιρανικό» πρόγραμμα.
   Οργανώσεις αντιφρονούντων, κυρίως το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, βασική οργάνωση της αντιπολίτευσης στο Εξωτερικό, συναντώνται σήμερα στο Κάιρο σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε μια κοινή στάση για την μετάβαση και το μέλλον της Συρίας. Στη συνάντηση συμμετέχουν και υπουργοί των αραβικών χωρών.
   »Αρνούμαστε κάθε μορφή διαλόγου και διαπραγμάτευσης με τις συμμορίες δολοφόνων…και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιβάλει στη Συρία και στο λαό της τα ρωσικά και ιρανικά σχέδια», υπογράφουν σε ανακοίνωσή τους ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός και «ανεξάρτητοι» αντικαθεστωτικοί.
   Οι αντάρτες και οι αντικαθεστωτικοί επικρίνουν ειδικά το ότι η συνάντηση αυτή «δεν αποδέχεται την ιδέα της ξένης στρατιωτικής επέμβασης για τη σωτηρία του συριακού λαού και αγνοεί το θέμα την δημιουργίας ζωνών αποκλεισμού υπό την προστασία της διεθνούς κοινότητας, των ανθρωπιστικών διαδρόμων, το αεροπορικό εμπάργκο και τον εξοπλισμό των ανταρτών».
   Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται μετά «τις επικίνδυνες αποφάσεις της διάσκεψης της Γενεύης που είχε στόχο τη διάσωση του καθεστώτος, το διάλογο μαζί του και το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας με τους δολοφόνους των παιδιών μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
   »Η συνάντηση του Καΐρου επιθυμεί να δώσει μια νέα ευκαιρία στον απεσταλμένο της διεθνούς κοινότητας Κόφι Αναν να επιχειρήσει να πείσει τον Ασαντ να εφαρμόσει το σχέδιο έξι σημείων του…ξεχνώντας ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 12 Απριλίου που ισχύει το σχέδιο αυτό», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι Ρώσοι πάτησαν το κουμπί και κατέρριψαν το τουρκικό αεροσκάφος».Βέβαιοι οι Βρετανοί

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από τη Συρία.Σκληρά πλάνα που αποκαλύπτουν τη φρίκη.