Συρία: Ρωσικά μαχητικά πήραν στο «κυνήγι» τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε αρκετές χαμηλές πτήσεις πάνω από την επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία χθες βράδυ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στη γειτονική Χαμά που μίλησε στο Al-Masdar News.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη καταδίωξαν τις δυνάμεις τζιχαντιστών κατά μήκος των νότιων και δυτικών περιοχών της επαρχίας Ιντλίμπ, καθώς πραγματοποίησαν επιδρομές στις θέσεις των μαχητών.

Η πηγή ανέφερε ότι οι επιδρομές της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στις επιθέσεις τζιχαντιστών στην επαρχία της Λατάκειας χθες το βράδυ, οι οποίες οδήγησαν σε μια αποτυχημένη προσπάθεια κατάληψης της ελεγχόμενης από τη Ρωσία αεροπορικής βάσης Hmeimim κοντά στην παράκτια πόλη Jableh.

Το Σάββατο το απόγευμα, οι τζιχαντιστές αντάρτες της ομάδας «Rouse the Believers» εκτόξευσαν αρκετούς πυραύλους στην επαρχία της Λατάκειας.

Αυτή η επίθεση δεν στόχευε μόνο την αεροπορική βάση Hmeimim, αλλά και αρκετές άλλες περιοχές στην Λατάκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης των τζιχαντιστών. Ωστόσο έδωσε την ευκαιρία στον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) να απαντήσει εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με ρουκέτες και όλμους εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών.

Η απόπειρα επίθεσης του Σαββάτου στην αεροπορική βάση Hmeimim ήταν η πρώτη μετά τον περασμένο Μάρτιο, οπότε οι τζιχαντιστές έβαλαν στο στόχαστρο αυτή την σημαντική στρατιωτική εγκατάσταση στη Λατάκεια.

Πηγή: Al-Masdar News