Συρία: Ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις σε περιοχές ελεγχόμενες από την Τουρκία

Η Ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε πολυάριθμες αεροπορικές επιδρομές στην βόρεια Χάμα και στο νότιο Idlib χθες το βράδυ, περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Τουρκικού Στρατού. Οι επιδρομές είχαν ως στόχο διάφορες βάσεις και αποθήκες που ανήκουν σε ισλαμιστές επαναστάτες.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή του συριακού πρακτορείου ειδήσεων AMN Al Masdar News, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν επανειλημμένα τις θέσεις των ισλαμιστών στις πόλεις Χαν Σέικουν, Κάφρι Ζίττα, Αλ-Λαταμινά, Ζακάτ και Αλ-Σαλλιγιά. 

Οι Ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις επιχειρούσαν κατά των ισλαμιστών όλη τη νύχτα, παρά τη μεγάλη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στις περιοχές της βόρειας Hama και του νοτίου Idlib.

Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές από τις Ρωσικές δυνάμεις αποτελούν την πρώτη φορά εδώ και αρκετές μέρες που οι Ρωσία επιτίθεται στους ισλαμιστές αντάρτες στην περιοχή αυτή.

Οι Ρώσοι απέφυγαν στο παρελθόν να εξαπολύσουν αεροπορικές επιδρομές σε αυτό το τμήμα της χώρας λόγω της πρόσφατης ειρηνευτικής συμφωνίας της Αστάνα. Ωστόσο, εξαιτίας των πρόσφατων επιθέσεων από τους ισλαμιστές επαναστάτες, οι Ρώσοι ξεκίνησαν εκ νέου της τις αεροπορικές επιδρομές τους στις περιοχές αυτές.

Πηγή AMN Al Masdar News