Συρία: Σε πυρετώδη ρυθμό οι προετοιμασίες για την επικείμενη επίθεση στο Ιντλίμπ

Εν αναμονή της μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης που ετοιμάζεται να εξαπολύσει ο Συριακός στρατός στην ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ, απέστειλε μεγάλο αριθμό βαρέων όπλων στην περιοχή.

Ο στρατός μετέφερε μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης και βαρέων όπλων στο νοτιοανατολικό Ma’arat al-Nu’aman στην επαρχία Ιντλίμπ.

Στις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις στην περιοχή έχουν προστεθεί και νέες δυνάμεις.

Η συσσώρευση δυνάμεων στην περιοχή είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης και επιβεβαιώνουν την πρόθεση του καθυεστώτος για την διαξαγωγή της πολυαναμενόμενης επιχείρησης στη Βορειοδυτική Συρία.

Ήδη, μονάδες πυροβολικού του στρατού χτυπούν τις θέσεις των ανταρτών στη Βόρεια Χάμα και το Νότιο Ιντλίμπ για να αποδυναμώσουν τις αμυντικές ικανότητες των μαχητών.

Η AMN ανέφερε την Κυριακή ότι οι πρόσφατες δορυφορικές εικόνες, που ελήφθησαν στις 17 Αυγούστου, έδειξαν βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό που συσσωρεύεται στο ανατολικό τμήμα της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης του Abu al-Dhohour, ειδικά για την επίθεση Idlib.

Τον περασμένο μήνα, εκατοντάδες ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις συνοδευόμενες από στρατιωτικούς συμβούλους έφτασαν στη στρατηγική αεροπορική βάση για να λάβουν μέρος στην επίθεση.

Τον Ιανουάριο του 2018, ο Συριακός Στρατός ανακατέλαβε την αεροπορική βάση του Abu al-Dhohour, η οποία βρισκόταν υπό έλεγχο ανταρτών για χρόνια.

Η αεροπορική βάση θα λειτουργήσει ως ο κύριος χώρος εφορμησης για την αναμενόμενη επίθεση στο Ιντλίμπ.

Παρόλο που οι αεροδιάδρομοι έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημίες και τα αεροσκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν από εκεί, τα ελικόπτερα μπορούν να επιχειρήσουν με ασφάλεια.

Πηγή Fars