Συρία: Σκληρές μάχες με φιλοτουρκικές ένοπλες ομάδες – 6 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστών

Έξι μέλη μιας δύναμης ασφάλειας υπό την ηγεσία των Κούρδων σκοτώθηκαν από μία επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα από το Ισλαμικό Κράτος στην Ράκα στη Συρία, όπως ανέφερε στο Twitter ο Μαζλούμ Αμπντί αρχηγός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώθηκε και ένας άλλος κρατείται δήλωσε ο Φαρχάντ Σαμί, επικεφαλής στο κέντρο Τύπου των δυνάμεων SDF.

Χιλιάδες ένοπλοι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους παραμένουν κρυμμένοι κατά τα τελευταία χρόνια, σε απομακρυσμένες περιοχές της ενδοχώρας στη Συρία από τις οποίες μπορούν να πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επιθέσεις.

Νεκρά 6 μέλη φιλοτουρκικής οργάνωσης

Έξι Σύροι μαχητές μιας φιλοτουρκικής οργάνωσης σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με στρατεύματα του καθεστώτος στη βορειοδυτική Συρία, δήλωσαν οι ανταρτικές δυνάμεις.

Τρεις ακόμη τραυματίστηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές, δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις κουρδικές οργανώσεις, το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Αφρίν κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Οι νεκροί ήταν μαχητές από την Faylaq al-Sham, μια συμμαχία ανταρτικών ομάδων που θεωρείται «συριακό παρακλάδι» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα τη Βρετανία, υποστηρίζει ότι τα στρατεύματα του καθεστώτος και οι κουρδικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο δύο θέσεων της φιλοτουρκικής οργάνωσης Faylaq al-Sham μετά από έντονες μάχες.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και το πρωί της Δευτέρας, όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής σε ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου AFP.

Τέτοιες ανταλλαγές πυρών γίνονται τακτικά μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού και των φιλοτουρκικών ανταρτών, συμπεριλαμβανομένου του Faylaq al-Sham, που ελέγχει μέρος της συνοριακής λωρίδας με την Τουρκία.

Η ομάδα έχει λάβει μέρος σε επιθέσεις του τουρκικού στρατού που ξεκίνησαν από το 2016 στη βόρεια Συρία, κυρίως εναντίον Κούρδων μαχητών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters