ΣΥΡΙΑ: «Θα ισοπεδώσουν όλη την Παλμύρα οι τζιχαντιστές»! Αναμένεται επίθεση Ρώσων

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν την αρχαία Αψίδα του Θριάμβου της Ρωμαϊκής εποχής στην πόλη της Παλμύρας στην κεντρική Συρία ,δήλωσε ο γενικός διευθυντής για τις αρχαιότητες και τα μουσεία της Συρίας .

Η αρχαία πόλη της Συρίας της Παλμύρας περιλαμβάνεται στον κατάλογο της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO για τους μοναδικούς της ναούς και τα αρχαία ερείπια .

» Σύμφωνα με πηγές , οι μαχητές της ISIL κατέστρεψαν την Αψίδα του Θριάμβου στο ιστορικό τμήμα της Παλμύρας . Αυτή η τραγωδία ήταν αναμενόμενη μετά την ανατίναξη δύο ναών της Bel και της Baalshamin , καθώς και αρχαίων τάφων από τους τρομοκράτες , » είπε ο Maamoun Abdulkarim .

Σύμφωνα με τον Abdulkarim , οι μάρτυρες είδαν τους ισλαμιστές να τοποθετούν στην αψίδα μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών . Υπογράμμισε ότι η καταστροφή της Αψίδα του Θριάμβου » είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια για την ιστορία . «

« Αυτό που παρατηρούμε σήμερα μια είναι ένα ανησυχητικό σενάριο , σύμφωνα με το οποίο η πόλη της Παλμύρας θα ισοπεδωθεί , » δήλωσε Abdulkarim .
Ο επικεφαλής αρχαιοτήτων της Συρίας τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ελπίδα για τη σωτηρία της Παλμύρα , αν ο συριακός στρατός απελευθέρωνε την πόλη με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας , που ξεκίνησε πρόσφατα τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών εναντίον της IS στη Συρία , κατόπιν αιτήματος του προέδρου Bashar Assad.

Οι μαχητές ISIL διεξάγουν επιθέσεις εναντίον θρησκευτικών προσκυνημάτων και εκτελούνται μειονότητες στο Ιράκ και τη Συρία , όπου η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση έχει καταλάβει ένα σημαντικό μέρος του εδάφους και ανακηρύχτηκε χαλιφάτο .