Συρία: Το βίντεο της επίθεσης των Ιρανικών drones κατά θέσεων του ISIS – ΒΙΝΤΕΟ

 Επίθεση με χρήση βαλλιστικών πυραύλων και εγχώριας παραγωγής στρατιωτικών drones πραγματοποίησε το Ιράν κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους ως αντίποινα για την επίθεση στο Αχβάζ στις 22 Σεπτεμβρίου.

Επτά στρατιωτικά drones και έξι βαλλιστικοί πύραυλοι ακριβείας χρησιμοποιήθηκαν κατά στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS στην περιοχή Αμπού Καμάλ της ανατολικής Συρίας ως αντίποινα της επίθεσης της 22ας Σεπτεμβρίου στο Ahvaz, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Τα drones που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα εγχώριας παραγωγής Saeqeh, με το πρακτορείο ειδήσεων Fars να δημοσιεύει βίντεο της επίθεσης.

 

Το UAV Saeqeh της Simorgh, είναι μια αντιγραφή του αμερικανικού Sentinel RQ-170 spy droneμ το οποίο έχει αναβαθμιστεί ώστε να περιλαμβάνει δυνατότητες αναγνώρισης, επιτήρησης, μάχης και βομβαρδισμού. Μάλιστα έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει ταυτόχρονα τέσσερις στόχους με έξυπνους πυραύλους με μεγάλη ακρίβεια σε μεγάλες αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες επιθέσεις με χρήση drones και βαλλιστικών πυραύλων κατά Κούρδων και τζιχαντιστών, χρησιμοποιείται από το Ιράν για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε ΗΠΑ και Ισραήλ, επιδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις ικανότητες του Ιρανικού οπλοστασίου, με σκοπό την αποτροπή μιας μελλοντικής επίθεσης κατά του Ιράν, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια πρόοδος στο ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν.

Πηγή Sputnik