Πλοίο αποβάσεων στέλνουν στη Μεσόγειο οι ΗΠΑ. Έτοιμοι για Συρία;

Ένα  »αμφίβιο πλοίο» αναπτύσσουν οι ΗΠΑ  στη Μεσόγειο λόγω Συρίας γράφει η τουρκική Σαμπάχ εννοώντας προφανώς πλοίο αποβάσεων όπως χαρακτηρίζεται ο ειδικός τύπος πολεμικού πλοίου με το οποίο επιχειρείται αποβατική δραστηριότητα, ο λεγόμενος αμφίβιος πόλεμος.

Κατά την τουρκική εφημερίδα το πλοίο θα καταπλεύσει στην Μεσόγειο  με σκοπό την αύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας της Τουρκίας κατά της Συρίας. Από το ρεπορτάζ της εφημερίδας προκύπτει ότι η Τουρκία απαίτησε – στο πλαίσιο της προσπάθειας να στρατιωτικοποιήσει την περιοχή-  την εγκατάσταση 20 Πάτριοτ στα σύνορά της κατά της (δήθεν…) συριακής απειλής.

Η εφημερίδα γράφει  ότι  το ΝΑΤΟ,  αδυνατεί να καλύψει το αίτημα της Τουρκίας ,(επειδή στους κόλπους της Συμμαχίας υπάρχουν συνολικά 24 συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ) και έτσι στέλνει στην Τουρκία μόνο 8 συστοιχίες.(άλλα τουρκικά έντυπα αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους μόνο για 3 συστοιχίες). Έτσι η Άγκυρα εμμένοντας στη …εμμονή της για …συσσώρευση οπλικών συστημάτων, ζητά  »ιπτάμενα ρανταρ» (AWACS )από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Κατά την εφημερίδα Σαμπάχ μάλιστα ήδη αποφασίστηκε η ένταξη  στο αμυντικό σύστημα της Τουρκίας.τόσο αεροπλάνων συλλογής πληροφοριών AWACS, των ΗΠΑ,όσο και του προαναφερθέντος πλοίου…