ΣΥΡΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ: Οι ΗΠΑ «ανοίγουν δρόμο» στα ρωσικά βομβαρδιστικά!

Μπορεί δημοσίως οι ΗΠΑ να εμφανίζονται εξαιρετικά αρνητικές για τις επιθέσεις των Ρώσων στη Συρία,ωστόσο στο παρασκήνιο φαίνεται ότι υπάρχουν “δίαυλοι επικοινωνίας” που φθάνουν μέχρι και στην “διευκόλυνση” των ρωσικών βομβαρδισμών.

Όπως μεταδίδει το Sputnik υπάρχει αμερικανική οδηγία προς τους πιλότους των αεροσκαφών των ΗΠΑ που επιχειρούν στη Συρία να απομακρύνονται από τις περιοχές που οι Ρώσοι κάνουν επιθέσεις.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τηλεδιάσκεψη αμερικανών και ρώσων αξιωματούχων που έγινε για να βρεθούν τρόποι “αποφυγής εντάσεων”.

Οι ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει σχέδιο το οποίο προβλέπει ότι οι αμερικανοί πιλότοι θα πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον 32,2 χιλιομέτρων (20 μίλια ) από ρωσικά μαχητικά τα οποία επιχειρούν στη Συρία.. Επιπλέον , αν ρωσικά αεροσκάφη εντοπιστούν στην περιοχή που πετούν μαχητικά των ΗΠΑ οι πιλότοι έχουν διαταγές να ακυρώνουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή . Αρκετές αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ έχουν ήδη ακυρωθεί γι΄ αυτό το λόγο. Εκπρόσωποι του Πενταγώνου είχαν δηλώσει ότι η 30λεπτη τηλεδιάσκεψη ήταν « παραγωγική», και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ρωσο -αμερικανική συμφωνία .

Επιπλέον οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν ρίψη μικρών όπλων, πυρομαχικών και άλλου εξοπλισμού στους Άραβες επαναστάτες στη Συρία, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την απόφαση της Ρωσίας να εντείνει την κατάσταση στον μακροχρόνιο εμφύλιο επεμβαίνοντας για υποστήριξη του προέδρου Μπάσαρ Αλ Άσαντ. Σύμφωνα με πηγές οι ΗΠΑ έριξαν 50 τόνους εξοπλισμού. Διαβάστε – Οι ΗΠΑ κάνουν ρίψεις πυρομαχικών σε Σύρους επαναστάτες