Συναγερμός στη Συρία! Ο Συριακός Στρατός αναχαιτίζει «άγνωστα» drones

Τις τελευταίες μέρες έχουμε παρακολουθήσει ιδιαίτερα αυξημένη ένταση στο μέτωπο της Συρίας, όπου στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι αντίπαλες δυνάμεις υπό το βλέμμα της Άγκυρας- συγκέντρωναν μεγάλες δυνάμεις για να αναμετρηθούν στην περιοχή γύρω από το Ιντλίμπ.

Χθες, ίσως να ήταν μέχρι στιγμής η σημαντικότερη μέρα των εχθροπραξιών, καθώς από πολύ νωρίς, Ρωσικά μαχητικά ξεκίνησαν βομβαρδισμούς στην περιοχή του Χαλεπίου – όπου σταθμεύουν και Τουρκικά στρατεύματα – σε συντονισμένη επίθεση με τις Συριακές δυνάμεις, όπου τον τελευταίο καιρό έχουν καταλάβει σημαντικό τμήμα της πόλης.

Την ίδια ώρα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός, ξεκίνησε μεγάλης κλίμακας επίθεση – τη μεγαλύτερη του τελευταίου μήνα – στην περιοχή του Ιντλίμπ, όπου με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, ο στρατός του Άσαντ, προωθήθηκε σημαντικά στην ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ.

Τα ξημερώματα σήμερα, είχαμε νεότερες εξελίξεις από το μέτωπο της Συρία, όπου οι δυνάμεις αεροπορικής άμυνας του Άσαντ, ανέφεραν πως αναχαίτισαν άγνωστα αεροσκάφη (τύπου drone) που πετούσαν πάνω από την περιοχή της Αλ-Σαλαμία.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η αεροπορική άμυνα της Συρίας, κατέρριψε αρκετά από αυτά πριν προλάβουν να χτυπήσουν σημαντικούς στόχους στην περιοχή.

Αν και σύμφωνα με τις αναφορές η ταυτότητα των drone, παραμένει άγνωστη, οι Συριακές αναφορές αφήνουν να εννοηθούν δύο ενδεχόμενα.

To πρώτο ενδεχόμενο, είναι τα συγκεκριμένα drones να προήλθαν από παραστρατιωτικές οργανώσεις από την περιοχή του Ιντλίμπ. Όμως, οι πηγές αφήνουν ανοιχτό και ένα δεύτερο ενδεχόμενο: τα συγκεκριμένα drones να προήλθαν από το Ισραήλ.

Τον περασμένο μήνα, το Συριακό Υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε πως τα συστήματα αεράμυνας του ανταποκρίθηκαν σε Ισραηλινή επίθεση στην ίδια περιοχή. Οι δυνάμεις του Ισραήλ προσπαθούν -σύμφωνα με τις πηγές – τον τελευταίο καιρό, να πλήξουν συγκεκριμένες στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή Αλ-Σαλαμία.

Πηγή: ΑΜΝ