Σύροι στρατιώτες έσωσαν τον πιλότο του καταρριφθέντος Su-22M

Στρατιώτες του κυβερνητικού Στρατού εντόπισαν και διέσωσαν τον πιλότο του συριακού βομβαρδιστικού Su-22Μ-4 το οποίο κατερρίφθη από αμερικανικό F/A-18E Super Hornet του πολυεθνικού συνασπισμού που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία. “Ο Σμήναρχος Φαντ βρίσκεται τώρα στο νοσοκομείο και η ζωή του δεν απειλείται” ανέφερε συριακή πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στρατιώτες του Στρατηγού Σουχέϊλ αλ Χάσσαν ανακάλυψαν τον Σύρο πιλότο περίπου 30 χλμ από το προπύργιο των τζιχαντιστών -και αυτόκλητη πρωτεύουσά τους- Ράκκα, γι’ αυτό και η επιχείρηση διάσωσης δεν ήταν απλή καθώς για τον καταρριφθέντα αεροπόρο έψαχναν και οι ισλαμιστές. Το συριακό τζετ κατερρίφθη κοντά στην πόλη Τάμπκα ενώ προσέβαλλε θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στο πλαίσιο της “συλλογικής αυτοάμυνας εταίρων του συνασπισμού” όπως έγινε γνωστό από τον πολυεθνικό συνασπισμό.

Από την πλευρά του ο συριακός Στρατός κατήγγειλε τον συνασπισμό ότι «συντονίζει την δράση του με τους τρομοκράτες». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ δήλωνε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία της χώρας συντονίζοντας τις επιχειρήσεις τους με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Δαμασκού.