Σύρος αντάρτης: «Γιατι έφαγα την καρδιά του στρατιώτη»

Όταν ερωτήθηκε μέσω Skype από το αμερικανικό περιοδικό Time, ο αντάρτης, που ονομάζεται Χαλίντ αλ-Χαμάντ και έχει την επωνυμία Αμπού Σακάρ, δήλωσε ότι ενήργησε κατ΄αυτόν τον τρόπο όταν ανακάλυψε στο κινητό τηλέφωνο του νεκρού στρατιώτη διάφορα βίντεο που δείχνουν τον τελευταίο να «ταπεινώνει» μια γυμνή γυναίκα και τις δύο της κόρες.

Στις εικόνες που προβάλλει το βίντεο, ο αντάρτης κόβει την καρδιά και το συκώτι του ένστολου πριν φωνάξει: «Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα φάμε τις καρδιές και τα συκώτια σας, στρατιώτες του Μπασάρ του σκύλου».

«Δεν βλέπετε ό,τι βλέπουμε και δεν ζείτε ό,τι ζούμε. Πού είναι τα αδέλφια μου, οι φίλοι μου, τα κορίτσια της γειτονιάς μου που βιάσθηκαν; Ας τους ευλογήσει ο Θεός», λέει ο αλ Χάμαντ προσθέτοντας ότι η ωμότητα των πράξεων του καθεστώτος τον οδήγησαν στην ενέργεια αυτή.

Στη συνέχεια ο αντάρτης δηλώνει ότι έχει συμμετάσχει και σε άλλες παρόμοιες πράξεις κατά μελών των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος και των σαμπίχα, μελών παραστρατιωτικών ομάδων της Δαμασκού.

Στη συνέντευξη δηλώνει οτι «Εχω κι άλλο βίντεο. Σ’ αυτό πριονίζω άλλον έναν σαμπίχα με πριόνι, το πριόνι που χρησιμοποιούμε για να κόψουμε δένδρα. Τον έκοψα σε μικρά και σε μεγάλα κομμάτια».

Ο αλ-Χάμαντ δηλώνει επίσης ότι γνωρίζει ότι και οι δύο πλευρές του εμφυλίου στη Συρία χρησιμοποιούν την καταγραφή των πράξεών τους σε βίντεο για να τρομοκρατούν η μία την άλλη.
Όπως δήλωσε «Κι αυτοί τραβούν βίντεο, αλλά μετά από αυτό που έκανα ελπίζω ότι δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους στην περιοχή όπου βρίσκεται ο Αμπού Σακάρ».

Ο Αλ-Χάμαντ κατηγόρησε τον ΟΗΕ και την οργάνωση Human Rights Watch για το ότι εστίασαν στις ωμότητες της αντιπολίτευσης, ενώ το συριακό καθεστώς είναι επίσης υπεύθυνο για αντίστοιχες πράξεις. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έστειλε συνδέσμους με βίντεο στο YouTube που δείχνουν φρικαλεότητες του καθεστώτος. «Γιατί ο ΟΗΕ δεν απευθύνει έκκληση στους σαμπίχα να μην διαπράττουν τέτοιες πράξεις; Οι σαμπίχα έχουν αναρτήσει ένα εκατομμύριο βίντεο με σφαγές και βιασμούς».

Από την έναρξη, τον Μάρτιο του 2011, της λαϊκής εξέγερσης που μετατράπηκε σε εμφύλιο πόλεμο, τα βίντεο που δείχνουν ωμότητες των εμπολέμων έχουν πολλαπλασιαστεί, με το καθεστώς και τους αντάρτες να αλληλοκατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η σύγκρουση στη Συρία έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 94.000 ανθρώπων σε μια περίοδο τουλάχιστον δύο ετών, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ – ΣΥΡΙΑ: Θα τιμωρήσουν τον αντάρτη που τρώει την καρδιά στρατιώτη

Ούτε τους νεκρούς δεν σέβονται πια στη Συρία – Εικόνες που σοκάρουν