T-129 Atak: Η τουρκική οικονομία στον άσσο και ο Ερντογάν παίζει τα ρέστα του για το εθνικό ελικόπτερο

Ολοκληρώθηκε χθες (7/8/2018) στο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας, η συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της αμυντικής βιομηχανίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ερντογάν. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα και ελήφθησαν μέτρα τα οποία αφορούν την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και την ενίσχυση των εξαγωγικών προοπτικών της.

Στη συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ανέφερε:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Αμυντικής Βιομηχανίας συναντήθηκε υπό την προεδρία του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου, λήφθηκαν νέες αποφάσεις για έργα που αποσκοπούν στην προσθήκη καινοτομιών στα εθνικά μας συστήματα, τα οποία ενίσχυαν τη δύναμη των μονάδων ασφαλείας μας, οι οποίες συνέχισαν επιτυχώς τις δραστηριότητές τους στα σύνορά μας και πέραν αυτών για την ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση λήφθηκαν μέτρα σχετικά με διάφορες δραστηριότητες επενδύσεων και βελτίωσης που αποσκοπούν στην ανάπτυξη, υποστήριξη και ενίσχυση των εξαγωγικών προοπτικών της αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογιών όπου αξιολογήθηκαν έργα συνολικού ύψους 13,5 δισ. TL.

Στο πλαίσιο αυτό, τα έργα που αποσκοπούν στην παροχή νέων ικανοτήτων στο επιθετικό ελικόπτερο ATAK, στον εκσυγχρονισμό των νέων συστημάτων RIA, στα οχήματα εδάφους, αέρος και θαλάσσης, στα συστήματα διοίκησης & ελέγχου και στις διάφορες ανάγκες των μονάδων ασφαλείας έχουν αξιολογηθεί.

Πηγή: Savunma Sanayi ST