«Τα είπαν» Ερντογάν – Μέρκελ με θέμα την ανατολική Μεσόγειο και… «φόντο» τις ευρωπαϊκές κυρώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν επικοινώνησε μέσω βιντεοδιάσκεψης με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η ατζέντα των συνομιλιών περιείχε τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεπικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες το τελευταίο χρονικό διάστημα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συζήτησή τους επικεντρώθηκε γύρω από ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τα περιφερειακά ζητήματα.

Όπως είναι φυσικό, τα περιφερειακά ζητήματα είναι οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και η κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον επερχόμενο Μάρτιο, όπου οι ηγέτες των κρατών-μελών θα συζητήσουν την επιβολή ενδεχόμενων κυρώσεων στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται πως εξέφρασε τις προσδοκίες και τις θέσεις του στην Γερμανίδα Καγκελάριο, αναφορικά με την κρίσιμη, για τον ίδιο και τη χώρα του, ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, με την χρονική συγκυρία να μην θεωρείται «τυχαία».