Τα είπαν τηλεφωνικά και ο Πομπέο με τον Τσαβούσογλου

Μετά τους Ντόναλντ Τράμπ και Ταγίπ Ερντογάν και οι επικεφαλής της διπλωματίας ΗΠΑ και Τουρκίας τηλεφωνικά τα είπαν τηλεφωνικά μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Σοαυδάραβα δημοσιογράφου της Wall Street Journal Τζεμάλ Κασόγκι. 

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, διέψευσε ότι κατά την επίσκεψη του Αμερικανού ομολόγου του στην Κωνσταντινούπολη, έδωσε στον Μάικ Πομπέο μια ηχογράφηση της δολοφονίας του αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν τίθεται θέμα για την Τουρκία να παράσχει οποιαδήποτε ηχητική καταγραφή στον Πομπέο ή σε οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό αξιωματούχο», δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσαβούσογλου δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, το σχόλιο αυτό έκανε ο Τσαβούσογλου, που επισκέπτεται την Αλβανία. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης στους δημοσιογράφους πως η Τουρκία έχει στοιχεία και πληροφορίες από την έρευνά της για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου.