Τα πούρα του Γκαίρινγκ σε δημοπρασία

Τα πούρα που βρέθηκαν στο σπίτι του Χέρμαν Γκαίρινγκ στο τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου πρόκειται να δημοπρατηθούν.

Ειδικά κατασκευασμένα για τον Γκαίρινγκ τα πούρα βρισκόντουσαν στο κελλάρι του σπιτιού του στο Βραδεμβούργο. Ένας ιδιώτης επενδυτής, ο οποίος κληρονόμησε τα πούρα από έναν συγγενή, τα δημοπρατεί στην πόλη Λίνκολν στην Βρετανία.

Τα πούρα υπολογίζεται οτι θα φέρουν μεταξυ 1000 – 1500 ευρώ περίπου.

Ο διοργανωτής της δημοπρασίας, Τζον Λιτ, δήλωσε οτι τα πούρα σίγουρα θα προσελκύσουν συλλέκτες πούρων καθώς και συλλέκτες αναμνηστικών του τριτου Ράιχ.

Τα κουτιά πούρων φέρουν τις λέξεις «Sondernfertigung Reichsmarschall Hermann Goering», που σημαίνει «ειδικά κατασκευασμένα για τον Στρατάρχη του Ράιχ Χέρμαν Γκαίρινγκ».

Τα αρχικά του, το οικόσημο του και το όνομα του προμηθευτή, Gildemann Ltd, επίσης, αναγράφονται στο κουτί.

Μέχρι και τις τελευταίες μέρες του πολέμου, ο Γκαίρινγκ ηταν ο διάδοχος του Χίτλερ, σε περίπτωση που ο ηγέτης των Ναζί πέθαινε.Διατηρούσε ενα πολυτελή τρόπο ζωής, στο μεγάλο αρχοντικό σπίτι του στο δάσος Schorfheide στο Βρανδεμβούργο, κοντά στο Βερολίνο.

Ως διοικητής της γερμανικής Luftwaffe, είχε ταπεινωθεί από την καταστροφή που ειχε προκαλέσει η RAF σε πόλεις όπως η Κολωνία και το Αμβούργο.

Ο Γκαίρινγκ κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα πολέμου και καταδικάστηκε σε θάνατο, κατάφερε όμως να εξαπατήσει το «δήμιο» με τη λήψη κυανίου στις 15 Οκτωβρίου 1946.

BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η λίστα του Γκαίρινγκ»!Πως ο αδελφός του ισχυρού αρχηγού της ΠΑ του Χίτλερ,έσωζε Εβραίους!

Επιχείρηση «Βαλκυρία» κατά του Χίτλερ! Ζήστε τη και δείτε τη σε βίντεο

Εντοπίστηκαν τα λείψανα της Καριν Γκέρινγκ

«Τα παιδιά του Χίτλερ», ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τους απογόνους των διαβόητων ναζιστών