Τα Σκόπια επεκτείνονται διπλωματικά

Eκστρατεία για την επέκταση της <<διπλωματικής εκπροσώπησής>> της φαίνεται να ξεκινά η <<ΠΓΔΜ>>/FYROM,όπως προκύπτει από την συνάντηση πρεσβευτών της στα Σκόπια.

Κατά την τακτική ετήσια συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών της <<ΠΓΔΜ>>/FYROM κ. Νίκολα Πόποσκι, με τους διπλωματικούς αντιπροσώπους των Σκοπίων στο εξωτερικό αξιολογήθηκαν οι σημαντικότερες εξελίξεις που σημειώθηκαν το 2013.
Ο κ. Πόποσκι, όπως μεταδίδεται, είπε πως οι πρεσβευτές έχουν σημαντικά πολιτικά, διπλωματικά και οικονομικά καθήκοντα που πρέπει να εκτελούν.Σημείωσε επίσης πως καταβάλλουν προσπάθειες για την ανάπτυξη των διεθνών συνεργασιών της <<ΠΓΔΜ>>/FYROM,σε κάθε τομέα, ενώ είπε ότι στο πλαίσιο αυτό προσπαθούν να αυξήσουν τον αριθμό των πρεσβειών στο εξωτερικό.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας των Σκοπιών  αφού τόνισε ότι η FYROM εγκαινίασε φέτος πρεσβεία και στην Ιαπωνία, προανήγγειλε ότι του χρόνου θα εγκαινιαστούν πρεσβείες ακόμα και σε τρεις χώρες- το Καζαχστάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Βραζιλία.
Η FYROM  έχει πρεσβείες σε 38 χώρες, διπλωματική αποστολή εδώ στην Ελλάδα , εννέα γενικά προξενεία σε εφτά χώρες και Μόνιμες Αντιπροσωπείες στον ΟΗΕ, στον ΟΑΣΕ, την ΕΕ, το NATO, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και την UNESCO.