Ταϊβάν: Η Πελόζι αφήνει υπονοούμενα κατά της Κίνας για…μισογυνισμό! [vid]

Είναι ηλίου φαεινότερο πως η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν έχει εξοργίσει την Κίνα.

Η ίδια απέδωσε την επίσκεψή της στο γεγονός ότι η αλληλεγγύη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής προς την είναι ισχυρότερη παρά ποτέ, τονίζοντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το στάτους κβο και δεν θέλουν να συμβεί οτιδήποτε δια της βίας στην Ταϊβάν.

Όμως κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν, η Νάνσι Πελόζι άφησε υπονοούμενα για την αντίδραση της Κίνας, καταλογίζοντας στο Πεκίνο μισογυνισμό.

Είπε συγκεκριμένα η κυρία Πελόζι: «Έκαναν πολύ φασαρία (σσ οι Κινέζοι) επειδή είμαι Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων υποθέτω. Αλλά δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αιτία ή απλώς δικαιολογία γιατί δεν είπαν τίποτα όταν ήρθαν οι άνδρες».

Όπως διευκρίνισε η δημοσιογράφος Melissa Chan – αναρτώντας και το συγκεκριμένο απόσπασμα – μέσω Twitter, η αναφορά στους άνδρες αφορούσε στο γεγονός ότι οι Αμερικανοί Γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκράχαμ, Μπομπ Μενέντεζ, Ρίτσαρντ Μπερ, Μπεν Σας, Ρόμπ Πόρτμαν και Ρόνι Τζάκσον επισκέφτηκαν τον Απρίλιο την Ταϊβάν, χωρίς να προκληθούν ανάλογες αντιδράσεις από την Κίνα.