Ταϊβάν: «Μυστηριώδης» θάνατος αξιωματούχου σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Κλιμακώνεται ώρα με την ώρα αντί να καταλαγιάζει η ένταση ανάμεσα σε Ταϊβάν και Κίνα, λίγες μέρες μετά την ιστορική, όσο και αμφιλεγόμενη επίσκεψη της Προέδρου της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊπέι.

Όπως μεταδίδει το Spectator Index, ανώτατος αξιωματούχος της Ταϊβάν που ασχολείτο με την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων, βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Ο Όου Γιανγκ Λι-χσινγκ, αναπληρωτής επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan που ανήκει στον στρατό, κατέληξε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη νότια Ταϊβάν, όπως μετέδωσε το CNA.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πάντως ότι ο 57χρονος άνδρας κατέληξε ύστερα από καρδιακή προσβολή και ότι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν βρέθηκαν ενδείξεις ‘εισβολής’, σύμφωνα με το CNA. Ο αξιωματούχος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια κομητεία Πινγκτούνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Ο Όου Γιανγκ είχε τοποθετηθεί στη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής του ινστιτούτου νωρίτερα φέτος προκειμένου να επιβλέψει μια σειρά από προγράμματα κατασκευής πυραύλων.

Λίγο νωρίτερα το ίδιο μέσο ανέφερε πως η Ταϊπέι υποστηρίζει ότι η Κίνα διεξάγει προσομοίωση επίθεσης στο κύριο νησί της Ταϊβάν.

Κι αυτό ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη τα στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά που κάνει η Κίνα, περικυκλώνοντας την νησιωτική χώρα, με το Πεκίνο να παραδέχεται για πρώτη φορά ότι βαλλιστικοί πύραυλοί του πέρασαν πάνω από την ενδοχώρα της Ταϊβάν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της χώρας, που υποστηρίζει ότι παραβιάζεται το status quo ολόκληρης της περιοχής.