Ταϊβάν: Ο στρατός κατέρριψε πολιτικό drone πάνω από τα νησιά Κινμέν – Τρίτη μέρα εντάσεων και αναχαιτίσεων

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα πως οι ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν πολιτικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), που δεν είναι σαφές σε ποιον ανήκε, αφού παραβίασε τον εναέριο χώρο των νησιών Κινμέν, σε μικρή απόσταση από τις κινεζικές πόλεις Σιαμέν και Κουάντζου.

Στην ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο τόνισε ότι το drone έπεσε στη θάλασσα μετά την κατάρριψη και ο Στρατός δεν είναι σε θέση να δημοσιεύσει φωτογραφίες από τα συντρίμμια αυτή τη στιγμή.
ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να ερευνά το περιστατικό και να επιτηρεί τον εναέριο χώρο για να εγγυηθεί την ασφάλειά του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει μέσα ενημέρωσης στην Ταϊβάν, είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που τα στρατεύματα της Ταϊβάν αναχαιτίζουν και πυροβολούν εναντίον μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πραγματικά πυρά που εξαπέλυσαν ενάντια σε κινεζικό drone που δεν ανταποκρινόταν σε προειδοποιήσεις καθώς πετούσε πάνω από το νησί Ερντάν, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022.

Χθες, συνέβη κάτι παρόμοιο, όταν στρατός πυροβόλησε εναντίον τριών «πολιτικών» κινεζικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο πάνω από τα νησιά Λιεγιού, Νταντάν και Καογιού και τα τρία άλλαξαν πορεία γρήγορα και κατευθύνθηκαν προς την κινεζική επαρχία Σιαμέν.

Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου