Ταϊβάν: «Πυρετώδεις προετοιμασίες» του στρατού για πιθανή εισβολή από το ΠΝ της Κίνας

Η Ταϊβάν σχεδιάζει να δημιουργήσει ταξιαρχίες με αντιπλοϊκούς πυραύλους για να αντιμετωπίσει μια πιθανή εισβολή από το κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό, όπως αναφέρει η Taiwan News.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η πρώτη φάση της προετοιμασίας περιλαμβάνει τη δημιουργία σχετικών εγκαταστάσεων για κινητές μονάδες αντιπλοϊκών πυραύλων σε διάφορες πόλεις στη νότια Ταϊβάν.

Επί του παρόντος, η Ταξιαρχία Haifeng του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊβάν έχει προσθέσει μια νέα μονάδα, η οποία είναι εξοπλισμένη με πυραύλους Hsiung Feng II και III. Μόλις οι πύραυλοι εκτεταμένου βεληνεκούς Hsiung Feng III παραχθούν μαζικά, η μονάδα θα αναπτυχθεί σε διάφορα μέρη της Ταϊβάν για να βελτιώσει τις θαλάσσιες αμυντικές δυνατότητες και να «χτυπήσει» κινεζικά στρατεύματα που θα επιχειρήσουν να βγουν στην ξηρά.

Ο αντιπλοϊκός πύραυλος Hsiung Feng III.

Το πρώτο στάδιο αυτού του σχεδίου ξεκίνησε το 2017 και αναμένεται να διαρκέσει έως το 2026 και θα επικεντρωθεί στην απόκτηση πυραύλων Hsiung Feng II και III, στη βελτίωση της απόδοσης των πυραυλικών συστημάτων και στην αύξηση του αριθμού των κινητών εκτοξευτών πυραύλων. Το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung Shang (NCSIST) της Ταϊβάν ολοκλήρωσε την κατασκευή μιας νέας αποθήκης πυρομαχικών, η οποία μπορεί να αντέξει βομβιστικές επιθέσεις, για να φιλοξενήσει τον αυξανόμενο αριθμό των πυραύλων.

Η δεύτερη φάση θα διαρκέσει από το 2023-2026 και θα περιλαμβάνει τη συνεχιζόμενη συγκέντρωση πυραύλων Hsiung Feng II και πυραύλων εκτεταμένου βεληνεκούς Hsiung Feng III. Ο στρατός θα κατασκευάσει επίσης 12 νέες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου πεδίου εκπαίδευσης, εργοστασίου συντήρησης, αποθήκης και κέντρου εκπαίδευσης πολεμικής ετοιμότητας.

Φωτογραφία 1 / 2 Wikipedia