Οι Ταλιμπάν «εξολοθρεύουν» τον αφγανικό στρατό

Περισσότεροι από 1000 Αφγανοί στρατιώτες – για την ακρίβεια 1056- έχασαν τη ζωή τους το 2012 , τους περισσότερους από άλλη χρονια μετά την  εξέγερση των Ταλιμπάν.

Αυτό οφείλεται στο ότι πλέον ο στρατός αναλαμβάνει μεγαλύτερη ευθύνη ενόψει της απόσυρσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ το 2014, δήλωσαν αξιωματούχοι..
<< 1.056 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους το 2012>. δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στρατηγός Μοχάμαντ Ζαχίρ Azimi στην Καμπούλ. »Ο απολογισμός έχει αυξηθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.»,πρόσθεσε
Ο εκπρόσωπος , δήλωσε ότι ο στρατός είχε πάρει πλέον τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την ασφάλεια σε περισσότερο από το 75% της χώρας,  και πρόσθεσε ότι χρειάζεται καλύτερος εξοπλισμό και την προστασία κατά των ναρκών, κάτι που θα μειώσει τους θανάτους.
Το ΝΑΤΟ έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει μέχρι 350.000 Αφγανών στρατιωτούς και αστυνομικούς μέχρι το τέλος του 2014 για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στο Αφγανιστάν, αλλά οι προκλήσεις και απειλές  παραμένουν κατά τη διαδικασία μετάβασης,εκτιμάται και επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία.