Τατάρ: Απαράδεκτη η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου με το Στρατάρχη Χάφταρ

Νέα «επίθεση» εξαπέλυσαν ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Τατάρ ενάντια της Ελλάδας και της Κύπρου αναφορικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη και την απόφαση Αθήνας και Λευκωσίας να προσεγγίσουν και να διαμορφώσουν μια στρατηγική σχέση με το Στρατάρχη Χάφταρ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο «πρωθυπουργός» του «ψευδοκράτους» Ερσίν Τατάρ προχώρησε σε «επιθετικές» δηλώσεις όπου σχολίασε τη στάση και το ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου στις εξελίξεις στη Λιβύη, τονίζοντας πως είναι «απαράδεκτη» η συνεργασία με το Στρατάρχη Χάφταρ.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Για να σφετεριστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’’, η ελληνοκυπριακή συνεργάζονται με τον στρατηγό Χαλιφά Χάφταρ – που αγωνίζεται ενάντια στην αναγνωρισμένη διεθνώς κυβέρνηση της Λιβύης – κι αυτό είναι μια μη αποδεκτή θέση».

Αναφέροντας ότι το ψευδοκράτος «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ο Τάταρ τόνισε ότι από κοινού με την Τουρκία τηρούν «αποφασιστική στάση» για την προστασία των εθνικών και στρατηγικών δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος εξάλλου στην επίσκεψη το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο του Aguila Saleh Issa, προέδρου του κοινοβουλίου της Λιβύης, ο Τατάρ την αποκάλεσε «αντιτουρκική» δηλώνοντας ότι καταδεικνύει την ανάγκη βαθιάς αξιολόγησης της εξωτερικής πολιτικής των κατεχομένων.

Με πληροφορίες από: skai