TB2 Bayraktar: Η Αλβανία θα παραλάβει σύντομα τουρκικά οπλισμένα UAV και ο Έντι Ράμα ανυπομονεί [vid, pics]

Ενθουσιασμένος δηλώνει ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα με την προοπτική ένταξης των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου TB2 Bayraktar στο οπλοστάσιο των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας του, με τον ίδιο να κάνει σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ‘Εντι Ράμα δημοσίευσε βίντεο, με «πρωταγωνιστή» ένα TB2 Bayraktar, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Αυτή είναι η εικόνα από τα drones Bayraktar που σύντομα θα γίνουν μέρος των Ενόπλων Δυνάμεών μας και διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία για να εκτελούν αποστολές για τον στρατό, για την αστυνομία και την πολιτική προστασία».

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός τόνισε ακόμα πως: «Έχει ιδιαίτερη σημασία η ολοκλήρωση της προμήθειας αυτών των drones από την Αλβανία, όσον αφορά την εθνική μας ασφάλεια και τη Συμμαχία, καθώς και για τη συμμόρφωση της χώρας μας με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας, τη Στρατιωτική Στρατηγική μας και τους στόχους που τίθενται από το ΝΑΤΟ. Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιούμε την πιο προηγμένη τεχνολογία για την άμυνα της επικράτειάς μας».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ο Έντι Ράμα είχε υπογράψει με την τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία Baykar την συμφωνία προμήθειας τριών οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου TB2 Bayraktar.

Τότε, ο Αλβανός Πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι τα TB2 Bayraktar θα χρησιμοποιηθούν σε τομείς όπως η επιτήρηση αλβανικών εδαφών, ο εντοπισμός αγρών κάνναβης και η παρακολούθηση δασικών πυρκαγιών.

Φωτογραφία αρχείου Reuters