Τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν μέσω Ομάν: Διάλογο ή σας βομβαρδίζουμε!

Το γεγονός επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχοι του Ιράν, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, οι αξιωματούχοι ανέφεραν πως η Τεχεράνη έλαβε μήνυμα από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ μέσω του Ομάν κατά τη διάρκεια της νύχτας, που προειδοποιούσε ότι ήταν επικείμενη μια αμερικανική επίθεση.

«Στο μήνυμά του, ο Τραμπ ανέφερε πως είναι κατά ενός πολέμου με το Ιράν και ότι επιθυμούσε να συζητήσει με την Τεχεράνη για διάφορα θέματα. Έδωσε ένα μικρό περιθώριο χρόνου για την απάντηση, αλλά το Ιράν αποκρίθηκε πως επαφίεται στον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ να λάβει απόφαση για τέτοια ζητήματα», είπε ένας από τους Ιρανούς αξιωματούχους στο Reuters.

Δεύτερος αξιωματούχος ανέφερε: «Καταστήσαμε σαφές πως ο ηγέτης μας είναι εναντίον των συνομιλιών, αλλά το μήνυμα θα του παραδοθεί για να λάβει ο ίδιος την απόφαση… Ωστόσο είπαμε στον αξιωματούχο του Ομάν ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά του Ιράν θα έχει τοπικές και διεθνείς συνέπειες».

Υπενθυμίζεται πως όπως ανέφερε η εφημερίδα New York Times ο Τραμπ ενέκρινε στρατιωτικό χτύπημα εναντίον του Ιράν, αλλά την τελευταία στιγμή το ανακάλεσε.

Πηγή: jpost.com