Τέλος τα Καλάσνικοφ για τους Αμερικανούς;

Ρωσία:
Η εταιρεία Καλάσνικοφ εκφράζει τη «λύπη» της στους Αμερικανούς καταναλωτές που δεν θα μπορούν πια να αγοράζουν λόγω των κυρώσεων τα διάσημα όπλα της

Η ρωσική εταιρεία κατασκευής όπλων Καλάσνικοφ εξέφρασε τη. . .λύπη της απευθυνόμενη στους Αμερικανούς καταναλωτές που δεν θα μπορούν πια να αγοράζουν τα διάσημα όπλα της εταιρείας, εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Ρωσία οι ΗΠΑ λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν πλήξει ορισμένες από τις γνωστότερες εταιρείες κατασκευής όπλων της Ρωσίας. Ενδέχεται να συμπεριλάβουν μια συμφωνία που υπέγραψε η Καλάσνικοφ στις αρχές του 2014 και προβλέπει ότι θα παραδίδει στις ΗΠΑ 80.000 έως 200.000 όπλα κατ’ έτος για τα επόμενα 5 χρόνια. «Η Καλάσνικοφ λυπάται που οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο πρόβλημα» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου Εκατερίνα Μπόνι. «Η παρούσα κατάσταση δείχνει για μία ακόμη φορά ότι τα όπλα μας είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ των Αμερικανών και η εφαρμογή κυρώσεων αντίκειται στα ίδια τους τα συμφέροντα».

Οι κυρώσεις διακόπτουν τις ρωσοαμερικανικές επιχειρηματικές συναλλαγές και κυρίως τις εισαγωγές στις ΗΠΑ από ρώσους κατασκευαστές αμυντικού εξοπλισμού που παράγουν λίγο-πολύ τα πάντα, από πυραύλους μέχρι χειροβομβίδες-συμπεριλαμβανομένων των Καλάσνικοφ, του όπλου που χρησιμοποιείται σε ένοπλες συγκρούσεις παγκοσμίως.

Με τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα στις ΗΠΑ περί ελεύθερης οπλοκατοχής, η χώρα διαθέτει μια τεράστια ιδιωτική δεξαμενή εν δυνάμει καταναλωτών και επομένως τη μεγαλύτερη αγορά ιδιωτικών όπλων στον κόσμο. Σε μια χώρα όπου οι εισαγωγές της “πολιτικής έκδοσης” των καλάσνικοφ ανέρχονται ακόμη και σε δεκάδες χιλιάδες τεμάχια, οι ΗΠΑ καθόστανται ως μια βασική αγορά για τους ρώσους κατασκευαστές παγκοσμίως.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε πρόσφατα πρόσθετες οδηγίες προς τους αμερικανούς πολίτες σχετικά με το τι πρέπει να προσέξουν αν θέλουν να αγοράσουν ή να πωλήσουν ρώσικα όπλα ώστε να παραμείνουν νόμιμοι. Οι Αμερικανοί μπορούν ακόμη και τώρα να πωλούν ή να μεταπωλούν ρωσικά όπλα που βρίσκονται ήδη σε αμερικανικό έδαφος, αλλά  μόνον εάν η ρωσική κατασκευαστική εταιρεία δεν έχει ενδεχόμενα οικονομικά οφέλη επί των αγοραπωλησιών. Εάν όμως τα όπλα αυτά παραμένουν ως παρακαταθήκη στα ράφια, επομένως έχει η εταιρεία Kalashnikov Concern συνεχίζει να έχει οικονομικό όφελος επί των πωλήσεων, τότε οι πολίτες καλούνται από το Υπουργείο να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Ελέγχου Αλλοδαπών Περιουσιακών Στοιχείων ώστε να τους δοθούν πρόσθετες οδηγίες.

Η αμερικανική εταιρεία που εμπίπτει ουσιαστικά στο στόχαστρο του κρατικού μηχανισμού είναι η  Russian Weapons Company (RWC ) που είναι αποκλειστική εισαγωγέας όπλων Καλάσνικοφ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν οι κυρώσεις την πλήξουν άμεσα εξαρτάται από τις ισχύουσες συμφωνίες που έχουν συνάψει οι δυο εταιρίες, αλλά, το μόνο σίγουρο είναι, ότι η RWC θα αντιμετωπίσει προβλήματα να αγοράσει και να εισάγει νέες παρτίδες από τη Ρωσία στις ΗΠΑ,τουλάχιστον καθόσον οι κυρώσεις αυτές συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ.

Δείτε το παρακάτω βίντεο όπου υπέρμαχος της ελεύθερης πώλησης όπλων για ιδιωτική χρήση επισημαίνει πως από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απαγόρευση εξαφανίστηκαν τα καλάσνικοφ από τα ράφια των καταστημάτων όπλων στις ΗΠΑ!

 

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου συνομίλησε σήμερα με υπουργούς από τη Γερμανία και άλλες πλούσιες χώρες για το ενδεχόμενο να ασκηθούν πιέσεις στη Ρωσία εξαιτίας της στρατιωτικής υποστήριξης της στους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Λιου μίλησε ξεχωριστά με υπουργούς από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Βρετανία και τη Σιγκαπούρη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Συζήτησαν για τις συνεχιζόμενες και συντονισμένες απαντήσεις της διεθνούς κοινότητας στις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Ρωσίας και για την ανάγκη να συνεχιστεί η πίεση προς τη Ρωσία ώστε να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Στο μεταξύ ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Φρανς Τίμερμανς δήλωσε ότι οι κυρώσεις που εξετάζει να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις ρωσικές κεφαλαιαγορές εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης θα έχουν «άμεσες επιπτώσεις».

Πηγή: ΑΠΕ, Quartz

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια είναι η ξανθιά ομορφιά με το Καλάσνικοφ;

Ο Καλάσνικοφ είχε τύψεις πριν από το θάνατό του!

Τα μισά Καλάσνικοφ που κυκλοφορούν είναι απομιμήσεις!