«Τέλος» το νερό για το ISIS από την επίθεση του Συριακού Στρατού – ΒΙΝΤΕΟ

Τα Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα είναιι έτοιμα να εξολοθρεύσουν και τις τελευταίες θέσεις των μαχητών του ISIS στην περιοχή Al-Suwayda, καθώς περικύκλωσαν το βορειοδυτικό κυβερνείο του Idlib, το τελευταίο οχυρό των μαχητικών και των τρομοκρατικών ομάδων στη χώρα.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik, οι τρομοκράτες εκδιώκονται από την περιοχή Tulul al-Safa στη νοτιοδυτική Συρία και έχουν αποκοπεί αποτελεσματικά από τις προμήθειες νερού καθώς οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν την πρόοδο τους στο ανατολικό τμήμα της ερήμου Al-Suwayda,

Νωρίτερα, Συριακές δυνάμεις διέκοψαν τη γραμμή προμηθειών των μαχητών του ISIS, σκοτώνοντας τους ελεύθερους σκοπευτές που την προστάτευαν φυλάσσουν και βομβαρδίζοντας τις κύριες αποθήκες τροφίμων και πυρομαχικών τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μαχητές του ISIS να έχουν χάσει την πρόσβαση στην τελευταία πηγή πόσιμου νερού μετά από έντονες μάχες για δεξαμενές νερού κοντά στον Qabar Sheikh Hussein, οι οποίες επί του παρόντος βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, η Συριακή Πολεμική Αεροπορία διεξάγει μια σειρά μαζικών αεροπορικών επιδρομών που συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση του πεζικού στο έδαφος.

Τον περασμένο μήνα, το ρωσικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι η συριακή κυβέρνηση είχε επαναφέρει με επιτυχία τον έλεγχό της στις νότιες επαρχίες Al-Suwayda, Daara και Quneitra, με το επίκεντρο της προσοχής πλέον να είναι η επαρχία Idlib στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Tώρα αυτή η περιοχή είναι το τελευταίο σημαντικό οχυρό για αντι-καθεστωτικές δυνάμεις, το οποίο κυριαρχείται από έναν μεγάλο αριθμό μαχητών του ISIS, αλλά και μονάδων από το μέτωπο Αλ-Νούσρα.

Δείτε σχετικό βίντεο με την επίθεση του Συριακού Στρατού :



Πηγή: Sputnik