Τεταμένη η κατάσταση στο Ισραήλ ο Νετανιάχου ανέβαλε ταξίδι στη Γερμανία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέβαλε την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στη Γερμανία λόγω της μεγάλης έντασης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ανακοίνωσε σήμερα ισραηλινός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
«Το ταξίδι αναβάλλεται λόγω της κατάστασης ασφαλείας», δήλωσε ο αξιωματούχος αναφερόμενος στην αύξηση των επιθέσεων και των ταραχών μεταξύ Παλαιστινίων, δυνάμεων ασφαλείας και ισραηλινών εποίκων.
Η επίσκεψη, η έκτη ισραηλινο-γερμανική διυπουργική συνάντηση από το 2008, είχε αρχικά προγραμματιστεί να είναι διήμερη. Στη συνέχεια μειώθηκε η διάρκειά της πριν τελικά αναβληθεί. Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ελπίζει η συνάντηση να διεξαχθεί τον Νοέμβριο.
Τα βίαια επεισόδια συνεχίστηκαν σήμερα. Στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, μια 18χρονη Παλαιστίνια επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν εβραίο, ενώ στην περιοχή Κιριάτ Γκατ, στο κέντρο του Ισραήλ, ένας Άραβας σκοτώθηκε από πυρά της ισραηλινής αστυνομίας αφού προηγουμένως είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε ισραηλινό στρατιώτη, τραυματίζοντας τον στο χέρι και αρπάζοντας το όπλο του. Στη συνέχεια ο Παλαιστίνιος οχυρώθηκε μέσα σε ένα κτίριο όπου έπεσε νεκρός από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με την αστυνομία και τον στρατό που δεν ανέφεραν αν υπάρχουν ενδείξεις για τα κίνητρα του άνδρα, ούτε αν ο άνδρας ήταν Παλαιστίνιος που βρισκόταν στο Ισραήλ ή αν ήταν Άραβας πολίτης του Ισραήλ.
Στην περίπτωση που τα κίνητρα του Άραβα έχουν σχέση με τις εντάσεις των τελευταίων ημερών, τότε ο άνδρας αυτός είναι ο πρώτος που χάνει τη ζωή του σε ισραηλινό έδαφος έξω από την Ιερουσαλήμ μετά την κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων την περασμένη Πέμπτη.