Θρασύτατος Τραμπ! Fake news τα όσα έγραψε η Sun

Στους ρυθμούς του Ντόναλντ Τραμπ κινείται σήμερα το Λονδίνο. Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στη Βρετανία για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του, η οποία πάντως δεν… άρχισε καλά. Και η μοναδική αιτία δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, που σε συνέντευξή του στη Sun έστησε στον τοίχο την Τερέζα Μέι, «έκραξε» το σχέδιό της για το Brexit και της έδειξε την… πόρτα, λέγοντας πως ο Μπόρις Τζόνσον (εσωκομματικός αντίπαλος της Μέι) θα ήταν εξαιρετικός πρωθυπουργός!

Σήμερα το πρωί οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για να επιθεωρήσουν τα στρατεύματα στη διάσημη βασιλική, στρατιωτική ακαδημία Σάντχερστ, πριν έχουν διμερείς συνομιλίες και γευματίσουν στο Τσέκερς, τη θερινή κατοικία των Βρετανών πρωθυπουργών. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου. Αργότερα ο Τραμπ και η σύζυγός του θα μεταβούν στο παλάτι του Γουίνδσορ για να πιουν τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Τραμπ είπε ότι η μετανάστευση κατέστρεψε το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένη η Ευρώπη. Όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε είπε: «Είδατε τι κακό έχει γίνει από την τρομοκρατία. Εχει αλλάξει η κουλτούρα. Είναι πολύ αρνητικό αυτό για την Ευρώπη». Και συνέχισε: Έχω μια πολύ καλή σχέση με την Γερμανία και την Άνγκελα Μέρκελ αλλά η μετανάστευση έχει πληγώσει την χώρα της. Δεν είναι και πολύ πολιτικά ορθό να το λέω αυτό αλλά είναι μια θλιβερή κατάσταση. Δεν είναι καλό για την Ευρώπη και δεν είναι καλό και για τις ΗΠΑ».

Στην ίδια ερώτηση η Μέι διαχώρισε την θέση της λέγοντας: «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια περήφανη παράδοση να δέχεται μετανάστες. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις τον έλεγχο»