Τι προκάλεσε την πτώση αμερικανικού ιπτάμενου τάνκερ

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Το μέτωπο μιας καταιγίδας στην Κιργιζία, το οποίο το πλήρωμα του αεροσκάφους προσπάθησε να αποφύγει, θα μπορούσε να είναι  αιτία της συντριβής του αμερικανικού αεροσκάφους ανεφοδιασμού καυσίμων C-135, σύμφωνα με πηγή της Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Κιργιζίας.

Νωρίτερα από το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Κιργιζίας είχαν αναφέρει ότι το αμερικανικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού καυσίμων που συνετρίβη πήρε φωτιά και ανατινάχτηκε στον αέρα.Το C-135  που υπαγόταν στο Κέντρο διαμετακομιστικών μεταφορών των ΗΠΑ, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση του από την αμερικανική βάση Μανάς, περίπου στις 14:55 τοπική ώρα της Μ.Παρασκευής,. Το αεροσκάφος κατευθυνόταν από το Μπισκέκ προς το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο αεροσκάφος υπήρχε μια μεγάλη ποσότητα καυσίμων.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη θυμάτων ή τραυματιών.Οι υπηρεσίες διάσωσης πήγαν στον τόπο της συντριβής σε ορεινή περιοχή  κοντά στα σύνορα της Κιργιζίας και του Καζακστάν,  προσπαθώντας να αποφύγει μια καταιγίδα,όπως προαναφέραμε.

Το αμερικανικό αεροσκάφος, βρέθηκε από συνοριοφύλακες, ανέφερε πηγή από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

«Αρχικά στον ουρανό ακούστηκε ένα βουητό, στη συνέχεια σημειώθηκε η έκρηξη και το αεροσκάφος έπεσε», πρόσθεσε η ίδια πηγή επικαλούμενη τους αυτόπτες μάρτυρες.

Από το 2001 το Κέντρο διαμετακομιστικών μεταφορών
είναι η βάση των αμερικανικών και λοιπών συμμαχικών δυνάμεων, στοχεύοντας την υποστήριξη της πολεμικής επιχείρησης στο έδαφος του Αφγανιστάν.

 Και στις αρχές της εβδομάδας αυτής είχε πέσει αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος στο Αφγανιστάν.