Τι θα μας πει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών που έρχεται αύριο στην Αθήνα

Ο Γερμανός Σόϊμπλε έφυγε ο αμερικανός Λιου έρχεται. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου θα είναι αύριο στην Αθήνα και οι απόψεις του αναμένονται με ενδιαφέρον. 
Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ο Λιου είπε ότι η  “η Ελλάδα έχει κινηθεί σε μία πολύ σημαντική κατεύθυνση, υλοποιώντας αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Λιου, προσθέτοντας, όμως, ότι “(οι Έλληνες) έχουν δύσκολες αποφάσεις μπροστά τους”.
Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι θα πιέσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του στη σύνοδο της ομάδας των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G 20) να τονώσουν την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα. “Η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τι μπορεί να κάνει για να κινηθεί και πάλι η μηχανή της ανάπτυξης. Ο κόσμος χρειάζεται την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας”, δήλωσε ο υπουργός.
Συνάντηση με Σαμαρά την Κυριακή
Ο Λιου αναμένεται να αφιχθεί στη Μόσχα, όπου αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της διήμερης συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G 20 και θα επισκεφθεί την Αθήνα την Κυριακή (21 Ιουλίου), όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.