Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν με θέμα την προκλητική Τουρκία

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε το απόγευμα της Τρίτης, 01.12.2020, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όπου συζήτησαν για την προκλητική Τουρκία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προετοιμασία ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου και για τη διμερή συνεργασία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόσο το πρωί της Τρίτης, 01.12.2020, στην τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την προετοιμασία της Συνόδου όσο και στην επικοινωνία του με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την Τουρκία, κάνοντας μια αποτίμηση της κατάστασης με την οποία όλοι συμφώνησαν και ζήτησε την εφαρμογή των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου.

Να θυμίσουμε εδώ πως με βάση τα συμπεράσματα εκείνης της Συνόδου, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είχαν δώσει προθεσμία στην Τουρκία ως την Σύνοδο του Δεκεμβρίου να συμμορφωθεί με την νομιμότητα, διαφορετικά θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Reuters