OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν για τις διμερείς σχέσεις και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

07/10/2024 - 20:46
Πούτιν

Murat Cetinmuhurdar/Turkish Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της προεδρίας της Τουρκίας ανακοινώθηκε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, περιφερειακά και παγκόσμια θέματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η ενίσχυση και η ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας είναι θετική εξέλιξη, ο πολιτικός διάλογος υψηλού επιπέδου θα συνεχιστεί και ότι οι δύο ηγέτες θα συνεχίσουν και το προσεχές διάστημα, σε διάφορες περιστάσεις, να ανταλλάσουν απόψεις λεπτομερώς για θέματα που αφορούν τόσο την περιοχή όσο και ολόκληρο τον πλανήτη.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, στον οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα αναπτύσσονται με μεγάλη επιτυχία σε όλους σχεδόν τους τομείς.

«Γενικά, είμαστε καλοί γείτονες και εργαζόμαστε προς όφελος των λαών μας, των χωρών μας και τα καταφέρνουμε όλα, εν γένει. Υπάρχουν ζητήματα που απαιτούν την ιδιαίτερη προσοχή μας» είχε δηλώσει ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι είναι προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο στις 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ομάδας των BRICS στο Καζάν της Ρωσίας.

Παντώς, παρ΄όλο που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στους BRICS, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε λίγες ημέρες αργότερα ότι «όλες οι σημερινές χώρες μέλη των BRICS πιστεύουν ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να δεχτούν νέα μέλη».

O Πούτιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσει την Παρασκευή με τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στην πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν Ασχαμπάντ, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον σύμβουλο του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ.

«Η συνάντηση αυτή έχει μεγάλη σημασία, τόσο για τη συζήτηση διμερών θεμάτων όσο και, φυσικά, για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου πρόεδρου Γιούρι Ουσάκοφ, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία Τύπου.

Ο Πούτιν πρόκειται να συμμετάσχει σε περιφερειακό φόρουμ στο Τουρκμενιστάν, μετά από πρόσκληση των αρχών αυτής της απομονωμένης χώρας της Κεντρικής Ασίας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν είχε συνομιλίες με τον Ιρανό πρόεδρο στην Τεχεράνη για τη ρωσο-ιρανική συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Ο Πεζεσκιάν πρόκειται επίσης να έχει συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία τον Οκτώβριο για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του οργανισμού Brics.

Ο Πούτιν δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε o Ουσακόφ σε ξεχωριστές του δηλώσεις στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΙΡΑΝΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ρωσία - Αρμενία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία «ενοχλήθηκε» από τις στενές σχέσεις Αρμενίας – ΕΕ και ανακαλεί τον πρεσβευτή της για «διαβουλεύσεις»

30/05/2026 - 14:02
ΗΠΑ - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Παραγωγικές» οι συνομιλίες στρατιωτικών αξιωματούχων από το Ισραήλ και τον Λίβανο

30/05/2026 - 13:51
Αλί Χαμενεΐ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του

30/05/2026 - 12:39

Διαβάστε Επίσης

Η Ρωσία «ενοχλήθηκε» από τις στενές σχέσεις Αρμενίας – ΕΕ και ανακαλεί τον πρεσβευτή της για «διαβουλεύσεις»

ΗΠΑ: «Παραγωγικές» οι συνομιλίες στρατιωτικών αξιωματούχων από το Ισραήλ και τον Λίβανο

Ιράν: Οι αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του

Κούβα – ΗΠΑ: Κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι από τις δύο χώρες συναντήθηκαν στο Γκουαντάναμο

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν τάνκερ και αεροσκάφη Tu-142 στο λιμάνι Ταγκανρόγκ [vid]

SOUTHCOM: Τρεις νεκροί από αμερικανική επίθεση σε σκάφος που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά [vid]

Χεζμπολάχ και Ισραήλ συνεχίζουν τις επιθέσεις – Τουλάχιστον 11 νεκροί στο νότιο Λίβανο

Χέγκσεθ: Οι ΗΠΑ είναι «παραπάνω από ικανές» να ξαναρχίσουν τον πόλεμο εναντίον του Ιράν

Top News

Τίτλοι τέλους για τη Νέα Αριστερά: Αποχωρούν την Τρίτη Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και άλλοι 3 βουλευτές

Η Ελένη Μενεγάκη δέχτηκε πρόταση να παρουσιάσει το «YFSF»

Δανάη Μπάρκα «Είμαι πολύ κουλ με τις προετοιμασίες του γάμου, οι άλλοι έχουν αγχωθεί»

Η Στέλλα Μιζεράκη συγκλονίζει για τον Πάνο Ζάρλα: Η φωτογραφία από το μνήμα, 7 χρόνια μετά τον θάνατό του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert