Times: Αγνοούνται δυο Τούρκοι αξιωματικοί που είχαν κάνει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα

Μια περίεργη καταγγελία από τη δικηγόρο Σταυρούλα Τομαρά δημοσιεύουν οι Times. Μια καταγγελία πραγματικό θρίλερ. Η κα Τομαρά είναι συνήγορος των Τούρκων αξιωματικών (όχι της ομάδας των 8) που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και ισχυρίζεται ότι οι πελάτες της έχουν εξαφανιστεί από τις 20 Αυγούστου και δεν αποκλείεται να έχουν επιστραφεί στην Τουρκία, στο πλαίσιο ανταλλαγής με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς!

«Δύο Τούρκοι κομάντος που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα εξαιτίας της φερόμενης εμπλοκής τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν, έχουν εξαφανιστεί αν και ήταν υπό κράτηση και ίσως ήδη να βρίσκονται στα χέρια της Τουρκίας, είπε η δικηγόρος τους χθες» αναφέρει το δημοσίευμα των Times.

Σύμφωνα πάντα με τους Times πρόκειται για τον Χαλίτ Τσετίν και τον Φατίχ Αρίκ. Είναι δύο Τούρκοι αξιωματικοί, μέλη των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας (SAT). Η SAT φέρεται να βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016. Έφτασαν στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου του 2017. Πέρασαν στον Έβρο, προκάλεσαν τη σύλληψή τους και ζήτησαν άσυλο.

Οι άνδρες της SAT (ανάμεσά τους και οι δύο Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας) χαρακτηρίστηκαν από την τουρκική κυβέρνηση «Νο 1 εχθρός». Μετά τη σύλληψή τους, οι δύο Τούρκοι είχαν προφυλακιστεί για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Η καταγγελία για «ανταλλαγή»

«Ωστόσο, σύμφωνα με την Σταυρούλα Τομαρά, τη δικηγόρο τους, οι άνδρες εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληγε τη προφυλάκισή τους, και μπορεί να έχουν επιστραφεί στην Τουρκία, στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων», αναφέρει το δημοσίευμα των Times.

Το οποίο επικαλείται δηλώσεις της κας Τομαρά, σε τηλεοπτικό κανάλι, σύμφωνα με τις οποίες η συνήγορος των δύο Τούρκων κομάντος δήλωσε: «Πήγα να τους πάρω και είχαν φύγει. Αμφιβάλλω πως οι δυο κομάντος είναι ακόμα στην Ελλάδα. Είτε τους μετέφεραν σε τρίτη χώρα είτε τους απέλασαν στην Τουρκία. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μεταφέρει τους πελάτες μου σε μυστική τοποθεσία. Πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι».

Η Σταυρούλα Τομαρά ισχυρίστηκε ότι οι πελάτες της μπορεί να έγιναν ανταλλαγή με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που επέστρεψαν στις 15 Αυγούστου μετά από κράτηση πέντε μηνών στην Τουρκία. Η δικηγόρος των δύο Τούρκων ισχυρίστηκε ότι οι πελάτες της μπορεί να έχουν εξαφανιστεί υπό παρόμοιες συνθήκες με τρεις συντρόφους τους, οι οποίοι έφτασαν με τον Χαλίτ Τσετίν και τον Φατίχ Αρίκ στην Ελλάδα αλλά γρήγορα εξαφανίστηκαν!

Υποστήριξε για τους τρεις κομάντος που όπως λέει έφτασαν στην Ελλάδα με τους πελάτες της: «Την ημέρα που συνελήφθησαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, τους μετέφεραν σε ένα τοπικό ξενοδοχείο. Τους σέρβιραν δείπνο και καθώς έτρωγαν, μια ομάδα Ελλήνων κομάντος εισέβαλε στο δωμάτιό τους, τους έδεσε και τους επέστρεψε στην Τουρκία».

Η κα Τομαρά είπε επίσης ότι το που βρίσκονται οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί (που ήρθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος) είναι άγνωστο αφού μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα, όπου κρατούνταν, μετά τη φονική φωτιά στην ανατολική Αττική.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, δήλωσε στους Times ότι η εντολή αποφυλάκισης του κ. Τσετίν και του κ. Αρίκ εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα αλλά οι δυο άνδρες «αμέσως μεταφέρθηκαν σε μυστική τοποθεσία, ύστερα από αίτημά τους για προστασία». Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα ισχυρίζεται η κα Τομαρά.

Πηγή: Times