OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Times of Israel: Η Μοσάντ αποκαλύπτει τον εγκέφαλο «τρομοκρατικού δικτύου του Ιράν» με δράση σε Ελλάδα, Αυστραλία και Γερμανία

26/10/2025 - 18:52
Μοσάντ - Φρουροί της Επανάστασης
Share on FacebookShare on Twitter

Η Μοσάντ αποκάλυψε την ύπαρξη διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου που, σύμφωνα με την ίδια, λειτουργεί υπό τη Δύναμη Quds του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και ευθύνεται για πρόσφατες επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους στη Δύση. Το δίκτυο, με επικεφαλής τον Ιρανό διοικητή Σαρντάρ Άμρ, φέρεται να δρα σε Ευρώπη και Αυστραλία, αξιοποιώντας εγκληματικές οργανώσεις και μη Ιρανούς συνεργάτες για να αποκρύψει τη σύνδεσή του με την Τεχεράνη.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, έδωσε στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για ένα διεθνές τρομοκρατικό δίκτυο που, σύμφωνα με την ίδια, καθοδηγείται από τη Δύναμη Quds του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC). Το δίκτυο φέρεται να βρίσκεται πίσω από σειρά επιθέσεων εναντίον εβραϊκών στόχων σε δυτικές χώρες τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τη Μοσάντ, επικεφαλής της οργάνωσης είναι ο ανώτερος διοικητής της Δύναμης Quds, Σαρντάρ Άμρ (Sardar Ammar), ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 11.000 πράκτορες για τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο. Η ισραηλινή υπηρεσία υποστηρίζει ότι οι δραστηριότητες του δικτύου εντάθηκαν μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Today #Israel‘s Mossad is publicly identifying Sardar Ammar, a senior #IRGCterrorists-QF commander in #Iran operating under Esmail Ghaani, as leading a network targeting Israeli and Jewish community sites around the world, including Australia, Greece, and Germany.

«The Mossad… pic.twitter.com/SiA4YjdLqZ

— Jason Brodsky (@JasonMBrodsky) October 26, 2025

Η Μοσάντ αναφέρει ότι η οργάνωση έχει πραγματοποιήσει βανδαλισμούς και εμπρησμούς σε εβραϊκές επιχειρήσεις και κοινοτικά ιδρύματα, με στόχο τον εκφοβισμό των εβραϊκών κοινοτήτων και τη δημιουργία «κλίματος ανασφάλειας» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρότερες επιθέσεις. Παράλληλα, το δίκτυο φέρεται να σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον ανώτερων στελεχών της εβραϊκής κοινότητας σε διάφορες χώρες.

Η υπηρεσία αναφέρθηκε σε τρία χαρακτηριστικά περιστατικά που συνδέονται με το δίκτυο:

  • Ιούλιος 2024 – Ελλάδα: Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε επτά άτομα, ανάμεσά τους δύο Ιρανούς, για εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον ξενοδοχείου ισραηλινών συμφερόντων και συναγωγής στο κέντρο της Αθήνας.
  • Ιούλιος 2025 – Γερμανία/Δανία: Οι γερμανικές αρχές γνωστοποίησαν ότι η αστυνομία της Δανίας συνέλαβε έναν άνδρα που φέρεται να συγκέντρωνε πληροφορίες για εβραϊκούς στόχους στο Βερολίνο για λογαριασμό των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών.
  • Αύγουστος 2025 – Αυστραλία: Οι αυστραλιανές αρχές κατηγόρησαν το Ιράν για συμμετοχή σε δύο εμπρηστικές επιθέσεις το 2024, στη Συναγωγή Adass Israel στη Μελβούρνη και σε εστιατόριο kosher στο Σίδνεϊ. Η Καμπέρα απέλασε τον Ιρανό πρεσβευτή μετά τα περιστατικά.

Η Μοσάντ επισημαίνει ότι, για να αποκρύψει τη σύνδεσή του με την Τεχεράνη, το δίκτυο στρατολογούσε μη Ιρανούς και συνεργαζόταν με εγκληματικές οργανώσεις, διατηρώντας υψηλό βαθμό κατακερματισμού και ανωνυμίας.

BREAKING: Mossad just EXPOSED Iran’s secret global terror network, saving lives in Australia, Germany, and Greece.

The Mossad revealed the man behind Iran’s plot to target Jews and Israelis in Australia, Germany, and Greece: Sardar Ammar, a top Quds Force commander under Esmail… pic.twitter.com/yGE1ezMkwO

— Hananya Naftali (@HananyaNaftali) October 26, 2025

Παρά τη σοβαρότητα των κατηγοριών, οι επιθέσεις χαρακτηρίστηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών ως «ερασιτεχνικές και κακοσχεδιασμένες», σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel.

Πηγή: Times of Israel

Tags: ΙΡΑΝΙΣΡΑΗΛΜΟΣΑΝΤΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Δεν υπάρχει συμφωνία για το Ντονμπάς, λέει ο Ζελένσκι – «Αναζητούμε την απάντηση σε ένα ερώτημα»

08/12/2025 - 14:28
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Σε Λονδίνο και Βρυξέλλες για κρίσιμες διαβουλεύσεις με Ευρωπαίους ηγέτες και ΓΓ του ΝΑΤΟ

08/12/2025 - 13:35
Αντόνιο Κόστα
ΚΟΣΜΟΣ

Αντόνιο Κόστα προς ΗΠΑ: Δεν δεχόμαστε την απειλή παρέμβασης στην ευρωπαϊκή πολιτική

08/12/2025 - 11:29

Διαβάστε Επίσης

Borsuk: Η Πολωνία παρέλαβε τα πρώτα εγχώρια κατασκευής οχήματα μάχης πεζικού [pics, vids]

Η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό «κλαμπ» των μαχητικών 5ης γενιάς: Η συμμετοχή του Α/ΓΕΑ στο «European F-35 Air Chiefs Meeting»

Ουκρανία: Δεν υπάρχει συμφωνία για το Ντονμπάς, λέει ο Ζελένσκι – «Αναζητούμε την απάντηση σε ένα ερώτημα»

Ένοπλες Δυνάμεις: Υπεγράφη ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση Στρατιωτικών Φαρμακείων και την κατ’ οίκον λήψη φαρμάκων υψηλού κόστους – Δείτε το ΦΕΚ

Ζελένσκι: Σε Λονδίνο και Βρυξέλλες για κρίσιμες διαβουλεύσεις με Ευρωπαίους ηγέτες και ΓΓ του ΝΑΤΟ

FREMM EVO αντί FDI: Η Πορτογαλία αλλάζει γνώμη και στρέφεται στις ιταλικές φρεγάτες;

Πειθαρχικός έλεγχος για τους ένστολους που πήγαν σε αγροτικό μπλόκο κι έκαναν δηλώσεις

Talon: Το αυτόνομο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Northrop Grumman για το πρόγραμμα CCA της USAF

Top News

Ζέτα Μακρυπούλια για κρίση ηλικίας: Έχω περάσει με διάφορους τρόπους και από εκεί που δεν το περίμενα

Παναγιώτης Βασιλάκος: «Όταν ήμουν στο Bachelor, έβγαιναν παρουσιαστές και έλεγαν ότι ο πατέρας μου είναι ηθοποιός»

Η Κέιτ Γουίνσλετ κατακεραυνώνει πλαστικές επεμβάσεις και φάρμακα αδυνατίσματος: «Οι νέες γυναίκες δεν ξέρουν τι σημαίνει να είσαι όμορφη»

Επιθέσεις σκύλων: Τι φταίει πραγματικά και πώς μπορεί να προληφθούν τραγωδίες σαν της Ζακύνθου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert