Το αεροπλανοφόρο USS Harry S.Truman στην Σούδα – ΒΙΝΤΕΟ

 Κατέπλευσε τις πρωινές ώρες στο Λιμάνι της Σούδας το αεροπλανοφόρο USS Harry S.Truman (CVN-75).


Όπως έγραψε το OnAlert οι Αμερικανοί πλέον διαθέτουν δυο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο. Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman θα δώσει τη θέση του μετά από οκτώ μήνες παραμονής του στην Μεσόγειο στο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower, ανέφεραν αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται πάνω στο αεροπλανοφόρο Truman. Το Eisenhower (Αιζενχάουερ) μάθαμε έχει δεσμεύσει περιοχή για ασκήσεις στο Μυρτώο πέλαγος. Δειτε την δεσμευμένη περιοχή στον διαδραστικό χάρτη του Onalert.gr ΕΔΩ

Με την κίνηση αυτη η Ουάσιγκτον επιθυμεί να εξισορροπήσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας και να επισπεύσει την μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 3 Ιουνίου ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) απο το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο USS Harry Truman στη Μεσόγειο θάλασσα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που αεροπλανοφόρο διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις από την περιοχή ευθύνης του 6ου στόλου (AOR) από το 2003. Δείτε VFA-103 F / A-18F Super Hornets και VFA-25 F / A-18E Hornets να πραγματοποιούν τις πρώτες επιδρομές του Ναυτικού των ΗΠΑ από τη Μεσόγειο Θάλασσα ΕΔΩ.



Το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει αγκυροβολημένο για 4 ημέρες στη Σούδα, με σκοπό την αναψυχή και την ξεκούραση του πληρώματος, το οποίο θα έχει και την ευκαιρία να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου μας, όπως άλλωστε ενημέρωσε προ ημερών ο διοικητής της Αμερικανικής Βάσης Captain Michael R. Moore, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, γράφει το zarpanews.gr

 

Tο αεροπλανοφόρο USS Harry S.Truman, έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες αναπτύσσοντας ταχύτητα 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του 78 μέτρα και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 90 μαχητικών αεροσκαφών.

Διαθέτει 2.500 καμπίνες στις οποίες διαμένουν 3.500 μέλη πληρώματος και άλλα 2.500 άτομα, που αποτελούν το πλήρωμα και τους τεχνικούς των πολεμικών αεροσκαφών. Στο πλοίο παρασκευάζονται σε ημερήσια βάση 18.000 γεύματα και καταναλώνονται 1.500 κυβικά νερού.

Με πληροφορίες απο: Zarpanews.gr/USAF/Harry Truman/Reuters