To Αζερμπαϊτζάν αυξάνει τις στρατιωτικές του δυνάμεις – Οι νέες ισορροπίες δυνάμεων στην περιοχή

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν φέρεται να έχει αυξήσει το μέγεθος των δυνάμεων του σε 100.000 ενεργό στρατιωτικό προσωπικό μετά από τις τελευταίες στρατιωτικές συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων του με την Αρμενία.

Το Αζερμπαϊτζάν, υποστηρίζει πως οι πολίτες της χώρας στρατολογήθηκαν εθελοντικά στον στρατό, με αποτέλεσμα, την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να έχει αυξηθεί κατά 38.000 άτομα.

Επιπλέον, το Αζερμπαϊτζάν, έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη στρατιωτική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας drone και πυραύλων από το Ισραήλ και άλλα κράτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρμενία έχει μόνο 45.000 στρατιώτες, πράγμα που σύμφωνα με τις Αζερικές πηγές, δείχνει πως ο Αζερικός στρατός είναι περισσότερο έτοιμος στο να αναπτύξει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

Η Αρμενία, από τη δική της πλευρά, έχει επίσης επενδύσει σε προηγμένο στρατιωτικό υλικό και διαθέτει μια σειρά από νέα αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής .

Οι συνοριακές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της Αρμενίας, και του Αζερμπαϊτζάν, ξέσπασαν στις 12 Ιουλίου. Μέχρι σήμερα, ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών, δεκάδες στρατιώτες και από τις δύο πλευρές βρήκαν τον θάνατο, με τη μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη για την αφορμή των συγκρούσεων.

Πηγή: AMN