Το δράμα της Μέσης Ανατολής σε δυο φωτογραφίες δίχως αίμα

Οι εικόνες που βλέπουμε όλοι μας τις τελευταίες ημέρες από τη Μέση Ανατολή είναι σκληρές, απάνθρωπες και όσο κι αν λέμε ότι δεν της χωρά ανθρώπινος νους ,η πραγματικότητα μας υπενθυμίζει ότι αυτό δεν είναι παρά ένα δημοσιογραφικό λεκτικό “τέχνασμα” για να κάνουμε τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες της απόλυτης φρίκης πιο…ελκυστικά.

Θα πρέπει για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι -αν και σ΄ αυτή τη φρίκη ποιος μπορεί να επικαλεστεί δικαιοσύνη- ότι είναι φρικτά τα αποτελέσματα των ισραηλινών βομβαρδισμών αλλά εξίσου φρικτό είναι ότι ο άμαχος πληθυσμός χρησιμοποιείται από τη Χαμάς σε πάρα πολλές περιπτώσεις ως ανθρώπινη ασπίδα. Στην φρίκη δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις.

Οι δύο φωτογραφίες του Reuters νομίζουμε ότι απεικονίζουν με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς στάλα αίματος το δράμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Μέση Ανατολή. Ένα κοριτσάκι θρηνεί για τον νεκρό ισραηλινό στρατιώτη πατέρα της. Και μια Παλαιστίνια κάνει το ίδιο στην κηδεία του δικού της ανθρώπου.

Όσες αναλύσεις κι αν γίνουν , όσο και “ζυγιστούν” οι ευθύνες της μίας και της άλλης πλευράς το θέμα είναι ότι ανθρώπινες ζωές κάθε μέρα χάνονται άδικα.

Διαβάστε ακόμη:

Ακυρωση των στρατιωτικών συμφωνιών με το Ισραήλ ζητεί ο Κουτσούμπας!


Η αλήθεια για τις σήραγγες της Γάζας – ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στην Γάζα