Το F-35 κάνει το ντεμπούτο του σε στρατιωτική άσκηση

Το πολυσυζητημένο μαχητικό αεροσκάφος της Lockheed Martin, το F-35 θα λάβει μέρος για πρώτη φορά σε μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ.

Η στρατιωτική άσκηση ορόσημο για το πιο ακριβό οπλικό σύστημα του Πενταγώνου ειναι η Green Flag West, η οποία ξεκίνησε χθές, Δευτέρα.
Στην άσκηση θα λάβουν μέρος κι άλλα μαχητικά F35A όπως και άλλα μαχητικά και οπλικά συστήματα.

Ο Στρατηγός Χέρμπερτ Καρλάιλ, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters οτι οι στρατιωτικές ασκήσεις ειναι ένας σημαντικός τρόπος για να βρεθούν αντιμέτωποι οι πιλότοι με πραγματικά σενάρια μάχης.  «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεπεράσουμε τη θεωρία … και να εισέλθουμε στην καθημερίνη τριβή ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς», δήλωσε ο Καρλάιλ.

Η Πολεμική Αεροπορία έχει χρησιμοποιήσει αεροσκάφη που είναι εξοπλισμένα με αισθήτηρες F-35 σε ασκήσεις στο παρελθόν, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα λάβουν μερός αεροσκάφη που ειναι λειτουργικά πιο έτοιμα, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Καρλάιλ η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα σχετικά με τα ραντάρ και τους αισθητήρες αλλά αναμένεται οτι το αεροσκάφος θα εχει καλές επιδόσεις κατά την άσκηση. “Ειναι αρκετά εντυπωσιακό το αεροπλάνο” τόνισε ο Καρλάιλ.

Το Σώμα Πεζοναυτών αναμένεται να κηρύξει μια πρώτη μοίρα απο 10 F-35B τον Ιούλιο, με την Πολεμική Αεροπορία να ακολουθεί τον Αύγουστο του 2016.

Reuters/Lockheed Martin