Το ηρωικό τάγμα γυναικών της Συρίας – ΦΩΤΟ

Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο στη Συρία, που διαρκεί περίπου 4 χρόνια τώρα. Επιπλεόν σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Ωστόσο μια ομάδα γυναικών στο Χαλέπι, εχει δημιουργήσει το δικό της τάγμα και παρέχει βοήθεια και ασφάλεια ενώ περιπολεί τους εμπόλεμους δρόμους στο Χαλέπι.

Οι γυναίκες που φωτογραφήθηκαν απο τον φακό του Reuters βρίσκονται σε θέση βόλης και περπατάνε στους δρόμους με στολή λειτουργόντας ως μια πλήρη στρατιωτική μονάδα. Επιπλέον διαχειρίζονται δυο νοσοσκομεία για τους τραυματισμενους μαχητές και ενα αστυνομικό τμήμα.

Οι γυναίκες που φωτογραφήθηκαν απο τον φακό του Reuters βρίσκονται σε θέση βόλης και περπατάνε στους δρόμους ντυμένες με στρατιωτική στολή λειτουργώντας ως μια πλήρη στρατιωτική μονάδα. Επιπλέον διαχειρίζονται δυο νοσοσκομεία για τους τραυματισμενους μαχητές.

Οι γυναίκες της ομάδας αυτης – γνωστή ως τάγμα της μητέρας Αισέ (mother Aisha batallion) – ειναι στην πρώτη γραμμή μάχης. Οπλισμένες και καμουφλαρισμένες τα μέλη του τάγματος περιπολούν τους δρόμους του Χαλεπιού παράλληλα με τους άντρες συναδέλφους τους και αποτελούν ίσως την τελευταία ελπίδα για πολλούς πολίτες του Χαλεπίου.

Πηγή – Daily Mail
Μετάφραση/Επιμέλεια – OnAlert